Stiže nasljednik Nexusa 7

Mnogi su očekivali predstavljanje nasljednika Nexus 7 tablet uređaja na ovogodišnjem Google I/O, pogotovo zbog predstavljanja Nexus 7 tableta na prošlogodišnjem Google I/O 2012. Međutim, to se nije dogodilo, te je Google prouzročio još više nagađanja o njihovim planovima za ostatak godine. Poprilično je sigurno kako će Google objaviti Nexus 7 nasljednika s obzirom koju je popularnost stekao prvi Nexus 7, te je samo pitanje datuma dolaska na tržište.

DigiTimes, koji je u prošlosti griješio oko najava dolaska uređaja, tvrdi da će novi Nexus 7 biti izdan u srpnju ove godine. Ove tvrdnje bi mogle biti i točne pošto im je izvor informacija kompanija Elan Microelectronics, tajvanski dobavljač integriranih sklopova za uređaje s zaslonima osjetljivim na dodir. Tvrtka tvrdi kako su već započeli s dostavljanjem kontrolera za zaslone osjetljive na dodir koji će se ugrađivati u nasljednika Nexus 7 tablet uređaja.

Radi narudžbi koje pristižu za novi Nexus 7, tvrtka Elan Microelectronics očekuje rast prihoda u svibnju i lipnju, te prema tome možemo zaključiti kako će u tim mjesecima i započeti proizvodnja.

Specifikacije novog tableta još nisu poznate, no podosta se nagađalo i izvještavalo o tome. Navodno će novi uređaj dolaziti s Android 4.3 sustavom. Od mogućih komponenata tu su Snapdragon 600 procesor, zaslon rezolucije 1920x1200 piksela, baterija kapaciteta 4000mAh punjiva putem bežične Qi tehnologije, HD prednja kamera, podrška za Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Cijena uređaja prema mišljenju analitičara bi trebala biti 199 dolara.URL članka Stiže nasljednik Nexusa 7