Sony predstavio Xperia SP i Xperia L

Sony je predstavio dva nova pametna telefona bazinara na Androidu, a radi se o modelima Sony Xperia SP i Xperia L. Oba uređaja nude neke high-end značajke, ali po nešto nižoj cijeni kako bi bili konkurentni u rasponu  u kojem se nalaze i telefoni kao što su Galaxy S3 Mini te Nokia Lumia.

Xperia SP ima 720p zaslon veličine 4,6 inča koji koristi Sony Mobile BRAVIA Engine 2, a sve je umotano u aluminijsko kučište s ostatkom tijela pružajući isti mat efekt koji se može naći i na Sony Xperia T. Xperia SP dolazi sa punom podrškom za 4G LTE, dok se „ispod haube“ nalazi 1.7GHz dual-core procesor, NFC te kamera od 8 megapiksela. Na dnu kučišta nalazi se svjetleća translucentna traka koja mijenja boju prema slikama na ekranu ili pulsira kroz vrijeme prema glazbi.

Xperia L je također prihvatila utjecaje dizajna Xperia T sa zaobljenim mat pklopcem, međutim, kao i njegov polubrat, Xperia L sada ima istu metalnu tipku za paljenje/zaključavanje kao što je to slučaj i na Xperia Z. Zaslon je veličine 4,3 inča, pogoni ga dual-core procesor, NFC te 8 megapikselna kamera kao i na Xperia SP.

Da bi učinili bateriju što izdržljivijom, Sony svojim STAMINA modom optimizira performanse telefona.

Sony je najavio da će uređaji biti dostupni na tržištu u drugom kvartalu 2013.URL članka Sony predstavio Xperia SP i Xperia L