Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Foto: Sony

Sony je predstavio novi NEX-3N E-mount fotoaparat s integriranom bljeskalicom – aparat koji je jednostavan za korištenje, a nudi uzbudljiv uvod u svijet fotoaparata s izmjenjivim objektivima.

NEX-3N fotoaparat lagan je za rukovanje, prianja u ruci i omogućuje lako i jednostavno slikanje autoportreta. LCD zaslon jasnog prikaza od 7.5 cm (tip 3.0) lako se kreće kroz 180 stupnjeva i olakšava slikanje u udaljenosti ispružene ruke. Nedavno dodana drška za zoom na tijelu fotoaparata omogućuje glatku kontrolu žarišne duljine s vrhovima prstiju na kompatibilnim lećama, kao na primjer tanki, lagani SELP1650 snažni zoom. Kadriranje jednom rukom olakšano je i mogućnošću prilagođavanja i digitalnog zooma koje se ne napaja, pomoću drške.

NEX-3N ima mogućnost automatskog kadriranja uz Auto Object Framing opciju koja stvara profesionalnije rezultate bez muke. Fotoaparat procjenjuje što je u kadru – jedna ili više osoba, pokretni ili statični objekti te automatski reže sliku stvarajući snažne i profesionalno kadrirane kompozicije.

NEX 3-N teži otprilike 210g, ima izmjenjivi objektiv i veliki APS-C senzor. Veliki senzor na fotoaparatu maksimizira osjetljivost na standard ISO 16000. Senzor je nadopunjen s naprednim BIONZ procesorom koji koristi iste tehnike umanjivanja smetnji u nekom prostoru, kao na poznatom α99 aparatu. Razina smanjenja smetnji i jasnoća fotografije individualno se usklađuju za različite prostore. Čak i ako fotografirate u prostoriji s prigušenim svjetlom bez upotrebe bljeskalice, dobit ćete bistru fotografiju s izrazito niskom razinom smetnji.

Sony NEX-3N s izmjenjivim objektivom u Hrvatskoj je dostupan krajem ožujka 2013.

Još iz kategorije

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

Brojni noviteti za kućnu zabavu iz Panasonica

23.02.2019. komentiraj

Panasonic je sredinom veljače najavio veći broj uređaja iz audio video segmenta koji će se uskoro pojaviti na tržištu. Riječ je o televizorima, slušalicama, kućnim audio sustavima te Blu-ray playerima.

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

MWC 2019: Hangar18 u Barceloni predstavlja nove uređaje unutar NOA branda

23.02.2019. komentiraj

NOA već treću godinu sudjeluje na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija, Mobile World Congress koji se održava u Barceloni. Uz već najavljenu novu F seriju pametnih uređaja temeljenu na AI te ostale pametne telefone, predstavit će i NOA Vision televizore, NOA tablete, dodatnu opremu NOAline te nove modele iz RUGGED serije.

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.