Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Foto: Sony

Sony je predstavio novi NEX-3N E-mount fotoaparat s integriranom bljeskalicom – aparat koji je jednostavan za korištenje, a nudi uzbudljiv uvod u svijet fotoaparata s izmjenjivim objektivima.

NEX-3N fotoaparat lagan je za rukovanje, prianja u ruci i omogućuje lako i jednostavno slikanje autoportreta. LCD zaslon jasnog prikaza od 7.5 cm (tip 3.0) lako se kreće kroz 180 stupnjeva i olakšava slikanje u udaljenosti ispružene ruke. Nedavno dodana drška za zoom na tijelu fotoaparata omogućuje glatku kontrolu žarišne duljine s vrhovima prstiju na kompatibilnim lećama, kao na primjer tanki, lagani SELP1650 snažni zoom. Kadriranje jednom rukom olakšano je i mogućnošću prilagođavanja i digitalnog zooma koje se ne napaja, pomoću drške.

NEX-3N ima mogućnost automatskog kadriranja uz Auto Object Framing opciju koja stvara profesionalnije rezultate bez muke. Fotoaparat procjenjuje što je u kadru – jedna ili više osoba, pokretni ili statični objekti te automatski reže sliku stvarajući snažne i profesionalno kadrirane kompozicije.

NEX 3-N teži otprilike 210g, ima izmjenjivi objektiv i veliki APS-C senzor. Veliki senzor na fotoaparatu maksimizira osjetljivost na standard ISO 16000. Senzor je nadopunjen s naprednim BIONZ procesorom koji koristi iste tehnike umanjivanja smetnji u nekom prostoru, kao na poznatom α99 aparatu. Razina smanjenja smetnji i jasnoća fotografije individualno se usklađuju za različite prostore. Čak i ako fotografirate u prostoriji s prigušenim svjetlom bez upotrebe bljeskalice, dobit ćete bistru fotografiju s izrazito niskom razinom smetnji.

Sony NEX-3N s izmjenjivim objektivom u Hrvatskoj je dostupan krajem ožujka 2013.

Još iz kategorije

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

Huawei u Zagrebu predstavio novu P30 seriju

18.04.2019. komentiraj

Kineski Huawei u Hrvatskom je domu likovnih umjetnika u Zagrebu predstavio svoju P30 seriju pametnih telefona. Nove mobilne perjanice predstavljene su 26. ožujka na ekskluzivnom događaju u Parizu, a ovom ih je prigodom pobliže mogla upoznati šira javnost u Hrvatskoj.

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

Panasonic predstavio konceptni prozirni OLED zaslon

17.04.2019. komentiraj

Panasonic je na sajmu Salone del Mobile, najvećoj i najprestižnijoj svjetskoj izložbi namještaja i lifestyle proizvoda, predstavio konceptni prozirni OLED zaslon. Taj je koncept predstavljen u sklopu instalacije švicarske marke namještaja Vitra.

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

Hangar18 otvorio prvu trgovinu u Irskoj

16.04.2019. komentiraj

Početkom travnja, otvoren je prvi NOA “brand shop” u Irskoj u jednom od najvećih shopping centara u Sjevernom Dublinu, Swords Pavilions. Ovo prva otvorena trgovina od ukupno 100 planiranih u EU, te prva od 15 planiranih u Irskoj, ističu u Hangar18 koji stoji iza branda Noa. Njihov brand pametnih telefona i televizora Noa je postala prepoznat brand u Europi, a i šire te će nastaviti s izvozom i otvaranjem novih tržišta u narednom razdoblju.