Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Sony predstavio novi fotoaparat NEX-3N

Foto: Sony

Sony je predstavio novi NEX-3N E-mount fotoaparat s integriranom bljeskalicom – aparat koji je jednostavan za korištenje, a nudi uzbudljiv uvod u svijet fotoaparata s izmjenjivim objektivima.

NEX-3N fotoaparat lagan je za rukovanje, prianja u ruci i omogućuje lako i jednostavno slikanje autoportreta. LCD zaslon jasnog prikaza od 7.5 cm (tip 3.0) lako se kreće kroz 180 stupnjeva i olakšava slikanje u udaljenosti ispružene ruke. Nedavno dodana drška za zoom na tijelu fotoaparata omogućuje glatku kontrolu žarišne duljine s vrhovima prstiju na kompatibilnim lećama, kao na primjer tanki, lagani SELP1650 snažni zoom. Kadriranje jednom rukom olakšano je i mogućnošću prilagođavanja i digitalnog zooma koje se ne napaja, pomoću drške.

NEX-3N ima mogućnost automatskog kadriranja uz Auto Object Framing opciju koja stvara profesionalnije rezultate bez muke. Fotoaparat procjenjuje što je u kadru – jedna ili više osoba, pokretni ili statični objekti te automatski reže sliku stvarajući snažne i profesionalno kadrirane kompozicije.

NEX 3-N teži otprilike 210g, ima izmjenjivi objektiv i veliki APS-C senzor. Veliki senzor na fotoaparatu maksimizira osjetljivost na standard ISO 16000. Senzor je nadopunjen s naprednim BIONZ procesorom koji koristi iste tehnike umanjivanja smetnji u nekom prostoru, kao na poznatom α99 aparatu. Razina smanjenja smetnji i jasnoća fotografije individualno se usklađuju za različite prostore. Čak i ako fotografirate u prostoriji s prigušenim svjetlom bez upotrebe bljeskalice, dobit ćete bistru fotografiju s izrazito niskom razinom smetnji.

Sony NEX-3N s izmjenjivim objektivom u Hrvatskoj je dostupan krajem ožujka 2013.

Još iz kategorije

Cijene SSD-ova bi uskoro mogle znatno porasti

Cijene SSD-ova bi uskoro mogle znatno porasti

22.07.2019. komentiraj

Proteklih mjeseci cijene radne memorije i SSD diskova bile su poprilično niske u odnosu kako znaju biti, ali to vrijeme blagostanja polako završava pa svi kojim treba prostora za pohranu ili više memorije na računalima, trebali bi požuriti s kupovinom pa da izbjegnu neminovan rast cijena.

Novi veliki memorijski čipovi za pametne telefone iz Samsunga

Novi veliki memorijski čipovi za pametne telefone iz Samsunga

22.07.2019. komentiraj

Korejski Samsung objavio je kako je krenula serijska proizvodnja 12GB LPDDR5 mobilnog DRAM-a. Osim što je prilagođeno 5G značajkama i umjetnoj inteligenciji u izradi budućih pametnih telefona, novo rješenje ubrzat će rast segmenta memorije. Samsung krajem mjeseca planira započeti i masovnu proizvodnju paketa te memorije pri čemu će svaki modul sadržavati osam 12GB čipova.

Sony predstavio nove bežične slušalice s potiskivanjem buke

Sony predstavio nove bežične slušalice s potiskivanjem buke

21.07.2019. komentiraj

Kompanija Sony proširila je seriju 1000X dodatkom nove generacije bežičnih slušalica. Model WF-1000XM3 odlikuje tehnologija potiskivanja buke koja je poboljšana novim HD procesorom QN1 i Dual Noise Sensor tehnologijom.