Sony otkrio mnoštvo noviteta u Barceloni

Sony Mobile je na Mobile World Congressu najavio novitete u svojoj X seriji pametnih telefona, ali i još nekoliko zanimljivih uređaja. Novosti dolaze u segmentu top modela smartfona te u srednjoj klasi čime Sony dodatno širi lepezu proizvoda u svim cjenovnim segmentima.

Xperia XZ Premium spada u vrh ponude. Telefon ima 4K HDR zaslon od 5,5 inča te po prvi put predstavlja Sonyjev novi Motion Eye sustav kamere, koji donosi razne napredne opcije fotografiranja. Kamera omogućava snimanje i reprodukciju 960fps super slow motion videa što je četiri puta sporije nego na bilo kojem drugom smartphoneu. Xperia XZ Premium će biti globalno dostupan u boji kroma i crnoj boji od kasnog proljeća.

Xperia XA1 i XA1 Ultra s velikim 6-inčnim zaslonom dizajnirani su sa zaslonima od ruba do ruba. Oba imaju vrlo snažne stražnje kamere, koje uključuju 23-megapikselne senzore i sposobnosti snimanja u uvjetima lošeg osvjetljenja, dok je XA1 Ultra dizajniran posebno za ljubitelje selfieja i ima 16-megapikselnu prednju kameru. Oba uređaja na tržište dolaze ovog proljeća i bit će dostupni u bijeloj, crnoj, ružičastoj i zlatnoj boji.

Od ostalih predstavljenih proizvoda svakako valja izdvojiti Xperia Touch. To je interaktivni projektor koji pretvara bilo koju ravnu površinu u 23-inčni HD zaslon osjetljiv na dodir. Sučelje napravljeno korištenjem Sonyjeve SXRD tehnologije prikaza projekcije, a dodir je omogućen kombinacijom infracrvenog svjetla i detekcije u stvarnom vremenu putem ugrađene kamere. Uređaj je kompatibilan s PlayStation 4 Remote Playem, a pokrenut će i bilo koju aplikaciju ili igru preuzetu iz Google Play Storea. Na europsko tržište dolazi tijekom proljeća s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1499 eura.URL članka Sony otkrio mnoštvo noviteta u Barceloni