Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0

Samsung na godišnjoj razini proizvodi na desetke različitih modela pametnih telefona i čini se da bi ih uskoro mogao objediniti kroz One UI 3.0 baziranom na Android 11. Riječ je o ukupno 90 modela pametnih telefona i tableta, što znači da se južnokorejski tehnološki gigant odlučio na značajan potez.

Iako ništa još uvijek nije službeno potvrđeno, iz povjerljivih se izvora navodi da lista uključuje popularne uređaje kao Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy S20 FE, Galaxy Fold, Galaxy Z Flip, Galaxy Note 10, Galaxy S10 i seriju Galaxy Tab S7. Uz to, uključuje i uređaje nižeg ranga kao Galaxy A01, Galaxy A01 Core, Galaxy A40, Galaxy A30, Galaxy A80, Galaxy A51, Galaxy A51 5G, Galaxy A90 5G te nekoliko uređaja iz Galaxy M serije.

Kako god bilo, ova će se godina u Samsungu itekako pamtiti, možda baš zato i biraju veće iskorake upravo u njoj. Primjerice, krenula je podosta loše, u počecima je Huawei bio najveći proizvođa na svijetu, prodaja je stagnirala, ali marketinški napori urodili su plodom te je S20 serija "eksplodirala", ponajviše zahvaljujući poklonima, popustima i ostalim pogodnostima kojima se motiviralo konzumente da u doba pandemije potroše novac na pametne telefone ili tablete.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Samsung ugodno iznenadio S20 FE serijom, koja je zapravo odgovor na Appleove iPhone SE i iPhone 12 Mini modele. Dakle, nudi mnogo za manje novca i zapravo omogućava onima koji inače ne bi potrošili novac na luksuzni uređaj uvid u to kako zapravo izgleda imati ga, bez da se pritom praktički išta od samog iskustva izgubi.

Takva politika nije Samsung vratila samo na svjetski tron nego mu je omogućila da nakon tri godine napokon ponovno zasjedne na sami vrh u Sjedinjenim Američkim Državama. Konkretnije, poslije trećeg kvartala situacija je takva da Samsung ima 33,7 posto udjela na američkom tržištu, Apple 30,2 posto i LG 14,2 posto.

Za očekivati je da će posljednji kvartal označiti povratak Applea na prvo mjesto, no slobodno se može reći da se Samsung na svim frontama, ne računajući Kinu, vratio u igru.

Kompletna lista uređaja koji se vežu uz informaciju o One UI 3.0 može se pogledati ovdje:URL članka Samsung objavio popis mobitela koji će dobiti nadogradnju One UI-a na verziju 3.0