Samsung Galaxy S6 je pametni telefon s najnižom razinom zračenja do sada

Samsung Galaxy S6 je pametni telefon s najnižom razinom zračenja do sada

Foto: Samsung

Već sada se naveliko priča o tome kako će Samsungov Galaxy S6 biti sjajan uređaj, a neki ga već proglašavaju najboljim pametnim telefonom u 2015. godini. Ono što je sigurno je to da će S6 doći u dvije varijante - standardni Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S Edge.

Također, procurile su informacije kako će S6 imati i odlične SAR ocjene. SAR je kratica od  Specific Absorption Rate, a znači kolikoj količini zračenja smo izloženi prilikom korištenja mobilnog uređaja.

Puno se priča kako mobilni uređaji uzrokuju zdravstvene probleme ako se drže blizu glave. Kako bi bili sigurni da je vaš uređaj prošao test, on mora imati SAR vrijednost  nižu od 1,6 vata po kilogramu (W/kg).

Samsung Galaxy S5 ima ocjenu 0.56 W/kg, noviji Samsung Galaxy Note 4 ima 0,37 W/kg, a najnoviji S6 trebao bi imati SAR ocjenu 0,306 W/kg. Možemo zaključiti kako će S6 model biti jedan od najsigurnijih uređaja za korištenje.

Još iz kategorije

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

Novi Panasonicov objektiv L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra

01.06.2020. komentiraj

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi standardni objektiv sa zumom LUMIX S 20-60mm F3.5-5.6 (S-R2060) utemeljen na sustavu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez zrcala s jednim objektivom iz serije LUMIX S. Fokusirajući se posebno na profesionalnu upotrebu, serija LUMIX S svojim fotoaparatima i objektivima visoke kvalitete nudi beskompromisnu fotografsku izražajnost.