Samsung Galaxy S6 je pametni telefon s najnižom razinom zračenja do sada

Samsung Galaxy S6 je pametni telefon s najnižom razinom zračenja do sada

Foto: Samsung

Već sada se naveliko priča o tome kako će Samsungov Galaxy S6 biti sjajan uređaj, a neki ga već proglašavaju najboljim pametnim telefonom u 2015. godini. Ono što je sigurno je to da će S6 doći u dvije varijante - standardni Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S Edge.

Također, procurile su informacije kako će S6 imati i odlične SAR ocjene. SAR je kratica od  Specific Absorption Rate, a znači kolikoj količini zračenja smo izloženi prilikom korištenja mobilnog uređaja.

Puno se priča kako mobilni uređaji uzrokuju zdravstvene probleme ako se drže blizu glave. Kako bi bili sigurni da je vaš uređaj prošao test, on mora imati SAR vrijednost  nižu od 1,6 vata po kilogramu (W/kg).

Samsung Galaxy S5 ima ocjenu 0.56 W/kg, noviji Samsung Galaxy Note 4 ima 0,37 W/kg, a najnoviji S6 trebao bi imati SAR ocjenu 0,306 W/kg. Možemo zaključiti kako će S6 model biti jedan od najsigurnijih uređaja za korištenje.

Još iz kategorije

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

Novi gaming monitori predstavljeni na Gamescomu

24.08.2019. komentiraj

Ovogodišnji Gamescom u Koelnu Samsung Electronics iskoristio je za predstavljanje novog gaming monitora oznake CRG5. To je, kako tvrde u Saumsungu, posljednji u seriji Samsung zakrivljenih gaming monitora. Gamescom, najveći svjetski gaming sajam, važan je događaj za Samsung na kojem prikazuju svoju najnoviju gaming tehnologiju. Osim CRG5, posjetitelji gamescoma su mogli iskusiti i druge Samsungove inovacije u polju gaming monitora, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 49”, ističu iz ovog korejskog proizvođača.

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.