Samsung bi na MWC 2014 mogao predstaviti prvi savitljivi tablet

Samsung bi na MWC 2014 mogao predstaviti prvi savitljivi tablet

Prema glasinama, na Mobile World Congressu 2014 koji se održava u Barceloni izgleda da ćemo imati priliku vidjeti prvi savitljivi tablet. Prvi savitljivi tablet dolazi iz redova Samsunga, a uređaj koji se može saviti pod pravim kutem nosi naziv Ben Double Tablet PC.

Čak i nije tako čudno vidjeti da Samsung nastavlja sa svojom strategijom savitljivih zaslona jer je uporno pokazuje na raznim sajmovima.  Dobro je poznato kako je Samsung pokazao ovu tehnologiju na Consumer Electronic Showu (CES) u Las Vegasu prošlog mjeseca predstavljanjem svog savitljivog TV-a i 105-inčnog zakrivljenog Ultra HD 4K TV-a. Samsung je pokrenuo i proizvodnju mobilnog uređaja sa savitljivim ekranom koji se zove Galaxy Round.

Taj je uređaj dostupan samo u Južnoj Koreji, no nije zadobio previše pažnje od strane potrošača. Inače, prošle godine Samsung je značajno proširio svoj udio na tržištu tableta , a planira i daljnji rast prodaje u ovoj godini. Tvrtka je pokrenula i četiri nova tableta, a planira predstaviti i nekoliko noviteta u skorije vrijeme.

Još iz kategorije

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

Prvi model NOA smartphonea s trostrukom stražnjom kamerom

14.02.2019. komentiraj

NOA će u Barceloni na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije, NOA F10 Pro. Posebnosti tog uređaja su kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona. Ono što će se sigurno svidjeti korisnicima je trostruka kamera na stražnjoj strani mobitela te prednja od čak 25 MP.

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

Prodaja mobitela u 2018. pala za 4 posto

11.02.2019. komentiraj

Pametni telefoni u prošloj su godini pali po pitanju prodaje za četiri posto u odnosu na 12 mjeseci ranije i to jasno pokazuju rezultati koje za 2018. pružaju IDC i Counterpoint. Najgore od svega jest što s krajem siječnja još uvijek nije pronađen odgovor kako negativnu situaciju pretvoriti u pozitivnu.