Sada konačno možete sinhronizirati vaš Android uređaj s Windows PC

Apple je u svom ekosustavu odavno omogućio besprijekorno korištenje iPhonea i Maca, što znači da nakon povezivanja nema nikakvih zadrški ili problema u pregledavanju sadržaja telefona na računalu, no Windows i Android su kaskali po tom pitanju - donedavno!

Iako su postojale mogućnosti kojima bi se spajali uređaji i potom obavljale razne stvari, najčešće se oko toga brinula "treća strana". Ili sami proizvođači, koji bi osigurali barem ono osnovno pri spajanju svog pametnog telefona s računalom.

Microsoft je dugo "koketirao" u ovom području, prvo s Your Phone, a sad puno ozbiljnije i funkcionalnije s Phone Link aplikacijom. Stoga, napokon se može reći da se Android uspješno integrirao s Windows sustavom.

Prije svega, na računalu s Windows operativnim sustavom potrebno je preuzeti najnoviju verziju aplikacije, što se može u Microsoft Storeu upisivanjem "Phone Link". Kad se izlista, dovoljan je jedan klik za njeno preuzimanje, a potom i instalaciju. Aplikacija se veže uz postojeći Microsoft korisnički račun ili neki drugi, sami birate taj detalj.

Nakon svih ovih početnih koraka, vrijeme je uključivanje pametnog telefona u ovu priču. Najprije, potrebno je instalirati aplikaciju "Link to Windows" da bi krenulo potrebno povezivanje. Ako pak imate određene Samsung uređaje ili Surface Duo, to će biti unaprijed instalirano i povezano.

Sad se vratite na računalo i označite "Imam spremnu Link to Windows aplikaciju" (eng. I have the Link to Windows app ready), zatim kliknite na "Upari s QR kodom" (eng. Pair with QR code) i dobit ćete ga. Skenirajte taj QR kod pametnim telefonom i to je u principu to. Još ćete biti upitani oko dopuštenja, a sami odlučite koja ćete dozvoliti.

Završetkom svih ovih koraka, na računalu će se pokrenuti Phone Link, ali niste gotovi. Na pametnom telefonu morate dozvoliti da se notifikacije pokazuju i na računalu. Idie u Settings, zatim Device i Notifications. Potražite Link to Windows aplikaciju i kliknite "Allow" kraj nje.

Završetkom svih tih koraka, vaše računalo i pametni telefon su upareni!URL članka Sada konačno možete sinhronizirati vaš Android uređaj s Windows PC