PSVR igre neće biti kompatibilne s PSVR2

Ono što su mnogi do sada pretpostavljali, Sony je sada potvrdio kako dosadašnje PSVR igre neće biti kompatibilne s nadolazećim Sonyjevim uređajem za virtualnu stvarnost.

PlayStation VR igre neće biti kompatibilne s PlayStation VR2 jer je PSVR2 dizajniran da bude istinsko next-gen iskustvo virtualne stvarnosti. PlayStation VR 2 ima mnogo naprednije značajke kao što je potpuno novi kontroler s haptičkim povratnim informacijama i adaptivnim okidačima te novi tracking, 3D audio, 4K HDR, a to znači da izrada igara za PlayStation VR2 zahtijeva potpuno drugačiji pristup nego za originalni PlayStation VR.

Sada se stvara pitanje hoće li ovaj nedostatak kompatibilnosti biti riješen s potencijalnim zakrpama, bilo besplatnim ili jeftinijim za dosadašnje vlasnike igre ili će developeri lansirati PSVR2 verzije svojih igara po punoj cijeni.

Iako za sada još uvijek nema potvrđenog datuma lansiranja, PSVR2 bi trebao stići na tržište početkom sljedeće godine.URL članka PSVR igre neće biti kompatibilne s PSVR2