Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea

Iako ova vijest vjerojatno neće iznenaditi mnoge, prosječna cijena Android uređaja je sada otprilike upola od cijene Appleove perjanice iPhonea, a taj cjenovni razmak će se sigurno i dalje nastaviti proširivati. Iako iPhone ima masu obožavatelja koji će ga kupiti koliko god da on koštao, među njima ima i onih koji smatraju da su Android telefoni za one koji nemaju novca za kupiti iPhone.

Istina, tržište je preplavljeno raznim jeftinim modelima Android telefona, no osobno smatram da je za korisnike bolje da imaju mogućnosti birati osim skupocjenih i jeftinije uređaje, nego da je sve isključivo rezervirano za kupce dubljeg džepa. Kroz godine smo imali, a imamo i dan danas, prilike vidjeti skupocjene Android uređaje, često i bolje i snažnije od iPhonea, no budimo realni, nismo svi isti, niti imamo svi potrebu za skupim telefonima. Za takve korisnike, opcija odabira Androida niže ili srednje klase je idealna, a ruku na srce, u zadnje vrijeme specifikacije i uređaja niže klase su vrlo solidne.

Uređaji kao što su linija Nexus, posebno modeli Nexus 4 i 5, pa i Motorolin Moto G (koji kod nas nije dostupan, a vani je pravi hit), sigurno su pridonijeli preobrazbi definicije jeftinog pametnog telefona kao solidne kombinacije cijene i specifikacija za sve one koji traže dobar omjer uloženog i dobivenog.

U sljedećoj infografici pogledajte kako iz godine u godinu razlika u cijeni raste.

Izvor: Statista.com ( http://www.statista.com/ )URL članka Prosječan Android telefon košta upola cijene iPhonea