Plextorov NGFF SSD dostiže brzine do 700 MB/s

Plextorov NGFF SSD dostiže brzine do 700 MB/s

Foto: Plextor America

Plextor je objavio neke tehničke detalje vezane uz nadolazeći NGFF SSD. Novi SSD je izrazito malih dimenzija, svega 42 x 22 mm (D x Š), a temelji se na Marvell 88SS9189 procesoru i triple-level cell (TLC) NAND flash memoriji.

Pogon ima PCI-Express 2,0 x2 sučelje i sposoban je za isporuku brzine čitanja do 700 MB/s, a pisanja brzine do 550 MB, s maksimalnom brzinom od 4 tisuće izvedbom nasumičnog pisanja od 100.000 IOPS.

Diskovi će biti dostupni u varijantama od 128 GB sa 245MB DDR3 DRAM, te 256 GB s 245 MB i 512 MB ​​DDR3 DRAM, te se očekuje da će biti isporučen OEMovima u vrijeme za puštanje nove generacije Ultrabookova temeljenih na Intelovima Haswell procesorima.

Još iz kategorije

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.

Samsung predstavlja Galaxy Fold

Samsung predstavlja Galaxy Fold

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je dugo očekivani Galaxy Fold preklopni uređaj kojim se otvara potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo, tvrde njegovi tvorci.

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.