Pametni telefoni s AI bolje će razumjeti korisnike

Huaweijev pametni telefon Mate 10 Pro prvi je smartphone na tržištu srednje i istočne Europe kojeg pogoni umjetna inteligencija. U kineskoj tvrtki smatraju kako je ovo prvi korak u novo doba uređaja koje danas posjeduje sve više korisnika.

Wang Yanmin, čelnik Huaweija za zemlje središnje Europe i nordijsku regiju, izjavio je da će „mobilna umjetna inteligencija poremetiti budućnost pametnih telefona“. Najavio je i kako će se uskoro pojaviti brojne nove primjene mobilnih uređaja koje će dovesti do stvaranja novih mobilnih aplikacija i usluga.

„Instalacijom umjetne inteligencije na mobilne uređaje, uređajima će se omogućiti bolje razumijevanje korisnika, što će im zauzvrat donijeti automatiziranu isporuku personaliziranih usluga i doživljaja“, tvrdi Yanmin.

Kako bi uređaj bio dovoljno snažan za nove tehnologije, pogoni ga Huaweijev Kirin 970 čipset, mobilna platforma za umjetnu inteligenciju s NPU. Novi Kirin sastoji se od osmojezgrenog CPU i 12-jezgrenog GPU. Nove integrirane komponente omogućuju izvršavanje zadataka do 25 puta brže i 50 puta efikasnije od četverojezgrenog Cortex A73 klaster CPU, tvrde u Huaweiju.URL članka Pametni telefoni s AI bolje će razumjeti korisnike