Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste

Tržište nosivih uređaja nastavlja s rastom i dogodine će, prognozira Gartner u svom novom izvješću koje se tiče ove industrije, dostići vrijednost od 52 milijarde američkih dolara, što je rast od 27 posto u odnosu na 2019. Pozitivne su to vijesti za proizvođače, koji su nekako došli na svoje poslije početnog lutanja i pesimizma kako im trud neće polučiti plodom. Ujedno, rast će se nastaviti i narednih godina.

Konkretnije, isporuke pametnih satova na globalnoj razini trebale bi dogodine dosegnuti isporuku od 86 milijuna jedinica, dok bi nosivi uređaji koji se nose u uhu trebali dosegnuti isporuku od 70 milijuna jedinica.

Prema dostupnim podacima, prognozira se da će do kraja 2022. ukupna brojka isporuka svih nosivih uređaja biti na 189,9 milijuna jedinica. To se u tehnološkom svijetu čini na prvu kao skroman rast, ali realnost je da će nosivi uređaji rasti brže nego PC tržište ili samostalno tržište pametnih satova.

Dominaciju će nastaviti Apple sa svojim WatchOS, ali ona će se s 44,4 posto udjela na tržištu iz ove godine smanjiti na 35,8 posto u 2022. godini. Odmah iza slijedi Android koji bi za godine trebao biti na 22,4 posto udjela. Na trećem mjestu bit će još jedan Googleov mezimac - Wear OS. Zauzimat će 19,8 posto udjela na tržištu. Što se proizvođača tiče, uz Apple će pri vrhu biti Samsung, Fitbit i Garmin...

Već iz svega ovoga jasno je da pametni satovi ostaju najveći hit jer sve su napredniji i oku ugodniji. Naglasak u bližoj budućnosti bit će na poboljšanoj bateriji, više mogućnosti komunikacije i povezivosti s drugim uređajima. Naravno, same mogućnosti satova također će biti poboljšane pa će zaljubljenici u rekreaciju ili osobe koje trebaju kontrolu zdravstvenog stanja doći na svoje. Naime, imat će sve u jednom, što je podosta praktično.

Sve u svemu, proizvođači pametnih satova mogu biti mirni i nastaviti svojim tempom jer ti uređaji nikamo ne idu, ostat će itekako prisutni i bit će želja mnogih korisnika diljem svijeta. Ne u mjeri koja se očekivala prije nekoliko godina, niti će doći do osjetnijeg proboja na širem tržištu, no publika će postojati i s godinama stabilno rasti.URL članka Pametni satovi i narukvice našli put do kupaca, a potražnja oštro raste