OLED će vrlo brzo pregaziti LCD i donijeti revoluciju u ekrane

OLED će vrlo brzo pregaziti LCD i donijeti revoluciju u ekrane

Zamislite da možete u svakom trenutku iz džepa izvaditi nešto nalik na rolu papira i odmotati je, a u ruci potom držati zaslon, na kojem je moguće gledati što želite, raditi što želite. Da, u sljedećih pet godina dolazi Universal Communications Device i to će biti prava revolucija.

Bit će to pametni telefon, ali i prijenosni TV, sve što želite. Baterija će trajati danima čak i ukoliko se maksimalno koristimo uređajem i bit će iznimno otporan. No ono najbitnije jest da će biti savitljiv i moći ćemo ga držati u džepu bez da znamo da postoji.

Sve se bazira na OLED (organic light-emitting diode) tehnologiji i ona polako uzima primat jer otvara toliko mogućnosti. Jedna od njih navedena je u uvodu, ali dok se dođe do tolikog napretka, ipak treba proći neke korake. Naravno, najbolniji će biti za LCD tehnologiju, koja će ispariti, ali to tako već biva, stoga ne treba žaliti zbog napretka.

Nakon toga kreće sve jedno po jedno, pa ćemo tako u ovoj godini imati čak 75 posto pametnih telefona s OLED tehnologijom. Samsung i LG krenuli su prvi u te promjene, a Apple je u Japanu s kompanijom Japan Display Inc. dogovarao suradnju koja bi omogućila proizvodnju takvih zaslona za njihove buduće uređaje.

Jer, osim "rolanja" i bolje kvalitete, tu je i 4K za koji je OLED potreban kako bi ispunio potencijal. Zato Samsung i ulaže 3,6 milijardi američkih dolara u razvoj OLED-a. Njima ipak nije samo do pametnih telefona, oni žele to implementirati i u svoje televizore, koji se često ističu inovativnošću.

Budućnost je pred nama, sad samo moramo biti malo strpljiviji i dočekat ćemo promjene kakve smo nedavno mogli samo sanjati. I to je toliko dobro da je teško opisati. Zamislite samo, uređaj koji se može poput papira spremiti gdje želimo, a performanse i snaga su mu iznad svega što danas poznajemo. Jedva čekamo!

Još iz kategorije

Ambient Mode pretvara televizore u umjetnička djela

Ambient Mode pretvara televizore u umjetnička djela

25.03.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung najavila je da će njihova nova linija QLED televizora ponuditi najnoviju značajku Ambient Mode. Ona je dizajnirana za prikazivanje raznog sadržaja, uključujući i umjetnički, čak i kada je televizor ugašen.

VIDEO: Preklopni telefoni stižu na tržište

VIDEO: Preklopni telefoni stižu na tržište

25.03.2019. komentiraj

Dolazak novih pametnih telefona uvijek je vezan ili za sam sajam MWC ili netom prije ili malo poslije. Samsung je netom prije kako bi zaokupio medijsku pažnju i da se ne utopi sa svima drugima predstavio povodom 10 godina prvih Galaxy telefona nove modele i to Samsung – Galaxy S10e, S10 i S10+.

Apple predstavio nove iPade

Apple predstavio nove iPade

24.03.2019. komentiraj

Apple se bez previše pompe odlučio predstaviti novu iPad liniju, u formi novog iPad Air sa zaslonom od 10,5 inča i iPad mini sa zaslonom od 7,9 inča, uz koje dolazi i podrška za Apple Pencil. Ovakvo predstavljanje stiglo je iz razloga što američki tehnološki gigant 25. ožujka ima veliki događaj, na kojem se želi koncentrirati na usluge.