OLED će vrlo brzo pregaziti LCD i donijeti revoluciju u ekrane

OLED će vrlo brzo pregaziti LCD i donijeti revoluciju u ekrane

Zamislite da možete u svakom trenutku iz džepa izvaditi nešto nalik na rolu papira i odmotati je, a u ruci potom držati zaslon, na kojem je moguće gledati što želite, raditi što želite. Da, u sljedećih pet godina dolazi Universal Communications Device i to će biti prava revolucija.

Bit će to pametni telefon, ali i prijenosni TV, sve što želite. Baterija će trajati danima čak i ukoliko se maksimalno koristimo uređajem i bit će iznimno otporan. No ono najbitnije jest da će biti savitljiv i moći ćemo ga držati u džepu bez da znamo da postoji.

Sve se bazira na OLED (organic light-emitting diode) tehnologiji i ona polako uzima primat jer otvara toliko mogućnosti. Jedna od njih navedena je u uvodu, ali dok se dođe do tolikog napretka, ipak treba proći neke korake. Naravno, najbolniji će biti za LCD tehnologiju, koja će ispariti, ali to tako već biva, stoga ne treba žaliti zbog napretka.

Nakon toga kreće sve jedno po jedno, pa ćemo tako u ovoj godini imati čak 75 posto pametnih telefona s OLED tehnologijom. Samsung i LG krenuli su prvi u te promjene, a Apple je u Japanu s kompanijom Japan Display Inc. dogovarao suradnju koja bi omogućila proizvodnju takvih zaslona za njihove buduće uređaje.

Jer, osim "rolanja" i bolje kvalitete, tu je i 4K za koji je OLED potreban kako bi ispunio potencijal. Zato Samsung i ulaže 3,6 milijardi američkih dolara u razvoj OLED-a. Njima ipak nije samo do pametnih telefona, oni žele to implementirati i u svoje televizore, koji se često ističu inovativnošću.

Budućnost je pred nama, sad samo moramo biti malo strpljiviji i dočekat ćemo promjene kakve smo nedavno mogli samo sanjati. I to je toliko dobro da je teško opisati. Zamislite samo, uređaj koji se može poput papira spremiti gdje želimo, a performanse i snaga su mu iznad svega što danas poznajemo. Jedva čekamo!

Još iz kategorije

Porsche Design i Huawei predstavili novi Porsche Design Huawei Mate 20 RS

Porsche Design i Huawei predstavili novi Porsche Design Huawei Mate 20 RS

18.10.2018. komentiraj

Porsche Design i Huawei predstavili su novi luksuzni pametni telefon PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS. Zakrivljen na stranama, uređaj predstavlja visoku razinu estetike koja reflektira napredne interne performanse uređaja. Inspiriran motosportom te posebno grafikom trkaćih pruga, ovaj prepoznatljiv element postavljen je na pozadinu PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS mobitela – uređaja s Rennsport „RS“ oznakom, ali s luksuznim dodatkom.

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

17.10.2018. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj novi pametni telefon Galaxy A9. Najnoviji telefon korejskog giganta dolazi s prvom stražnjom četverostrukom kamerom na svijetu. Četverostruka kamera na stražnjoj strani telefona korisnicima donosi nove mogućnosti fotografiranja. Tako će moći koristiti dvostruki optički zum, optimizirati scene, određivati dubinu fotografije te imati još bolje slike u uvjetima slabog svjetla. Glavna kamera je 24-pikselna, telefoto ima razlučivost od 10 megapiksela, ultra široka 8, dubinska 5, a prednja 24 megapiksela.

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

16.10.2018. komentiraj

Više tisuća novinara iz cijelog svijeta okupilo se u Londonu na predstavljanju novih pametnih telefona iz radionice kineskog Huaweija. Dvorana je već dvadesetak minuta prije početka bila prepuna jer su se očekivali novi telefoni iz Mate serije i to oni s oznakom 20. Tako je Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, ali i naravno dizajnerski Porsche Design.