Novi uređaji iz Lenova

Lenovo je osnažio najnoviju liniju uređaja za krajnje potrošače koji su osmišljeni kako bi olakšali snalaženje u današnjem potpuno povezanom svijetu. Predstavljena su dva Windows 10 odvojiva uređaja koja podržavaju LTE povezivanje – Lenovo Yoga Duet 7i1 s Lenovo E-Color olovkom i Lenovo IdeaPad Duet 3i s digitalnom olovkom što ga čini odličnom opcijom za studente i osobe koje obavljaju više zadataka istovremeno.

Nadograđeni Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2. generacija) s ugrađenom značajkom Alexa omogućuje uživanje u raznolikosti i povezanosti u vlastitom domu. Alexa omogućuje popularno iskustvo hands-free u “Show mode” kad se uređaj puni priključen na Smart Dock, a kada uređaj ne želite držati samo u jednoj prostoriji on postaje potpuno funkcionalan Android tablet.

„Vrhunski prijenosni uređaj koji doista postiže više bez velike težine (1,16 kg računajući njegovo folio kućište) – Lenovo Yoga Duet 7i prvo je Yoga osobno računalo s odvojivom i osvjetljenom Bluetooth (5.0) tipkovnicom koja omogućuje slobodni način rada uz podesivi nosač za lakše gledanje i prebacivanje u drafting način rada. A ako vam odvajanje tipkovnice i jednostavno tipkanje dok se uređaj nalazi u vašem krilu nekoliko metara od zaslona nije dovoljno primamljivo, Yoga Duet 7i je kompatibilan s Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) za izuzetno brzu vezu i dostupan je s opcionalnom LTE / 4G pokrivenošću koja vam omogućuje da ostanete povezani s bilo kojeg mjesta, čak i kada je vaš zajednički kućni Wi-Fi zagušen“, ističu iz Lenova.

Dizajniran kako bi pojednostavio vaš dan, ovaj 2-u-1 uređaj nudi niz pametnih značajki kao što je usluga Alexa voice i sigurniju prijavu uz prepoznavanje lica putem infracrvene kamere uz Windows Hello značajku koja radi tri put brže nego u slučaju korištenja lozinke, pojašnjavaju u Lenovu i dodaju da Glance by Mirametrix pametna značajka prepoznavanja prisutnosti pomaže zaštiti vaš zaslon od neželjenih pogleda i zaustavlja video reprodukciju kada napustite uređaj. Također, pomakom glave možete premještati sadržaj sa svog zaslona na povezani monitor.

Yoga duet 7i pokreću procesori desete generacije do Intel Core i s grafikom Intel Iris Plus i sustavom Windows 10, čime nudi snažnu kombinaciju inteligentnih performansi, povezivosti i nevjerojatne zabave, ističu u Lenovu i dodaju da uređaj ima 13-inčni kristalno čist IPS 2K touch screen zaslon s uskim okvirima i 100-postotnim sRGB za sjajnu paletu boja pri 450 nita svjetline.

„Za jednostavno bilježenje i kreativno izražavanje samo spustite podesivi nosač za ugodniji kut crtanja i slikanja digitalnom olovkom8 ili upotrijebite novu opcionalnu punjivu Lenovo E-Color olovku.9,10 Nova olovka ima ugrađeni pametni senzor koji omogućuje odabir boje putem vodiča ili s bilo kojeg stvarnog predmeta jednostavnim dodirom površine predmeta vrhom olovke i pritiskom prema dolje. Primijenite bilo koju snimljenu boju u vaše umjetničko djelo stvoreno u popularnim dizajnerskim aplikacijama, kao što su Adobe® Photoshop, Adobe InDesign i Adobe Illustrator“, pojašnjavaju u Lenovu.

Za zvuk i sliku zaduženi su Dolby Audio sustava u Dolby vision, a sve to uz puno memorije maksimalno do 16 GB DDR4 i prostora za pohranu i to do 1 TB PCIe SSD, tvrde u Lenovu i dodaju da Yoga Duet 7i također nudi do 10,8 sati autonomije baterije optimizirane putem umjetne inteligencije za 20 posto12 produženog trajanja baterije kada je uključeno uravnoteženo srednje podešavanje pomoću naše ekskluzivne funkcije inteligentnog hlađenja Lenovo Q-Control.

„Lenovo IdeaPad Duet 3i je novi multifunkcionalan 2-u-1 uređaj s opcionalnom LTE povezivošću14 koji zaslužuje da ga ponesete gdje god pošli. Izuzetno lagan sa samo 0,86 kg težine uključujući i folio, njegove male dimenzije čine IdeaPad Duet 3i idealnim za studente i one koji zahtijevaju potpuno funkcionalno osobno računalo, ali žele putovati bez puno prtljage i mnoštvo uređaja koji ih opterećuju“, objašnjavaju u Lenovu..

Osobno računalo IdeaPad tvrtke Lenovo kompatibilno je za nastavne potrebe i prvo je koje ima odvojivu Bluetooth (5.0) tipkovnicu i folio postolje te podržava Lenovo digitalnu olovku za besprijekorno bilježenje. IdeaPad Duet 3i pokreću procesori Intel Pentium i Intel integrirana grafika te dolazi sa sustavom Windows, Wi-Fi kompatibilnošću i Dolby Audio sustavom za jasniji zvuk bez izobličenja.

Računalo se odlikuje elegantnim metalnim postoljem i odvojivom tipkovnicom, a dostupno je u nijansi Graphite Grey. Za brže odrađivanje zadataka izaberite između četiri načina rada: tablet, prijenosno računalo, šator ili stajaći način rada, tako da možete sjesti i opustiti se dok gledate serije na vašem zaslonu do 10,3- inčnom Full HD IPS svjetline 330 nita bez potrebe korištenja hot spota vašeg telefona ako izaberete opcionalni LTE model, ističu u Lenovu.

„Oslonite se na pametnije značajke IdeaPad Duet 3i poput digitalnog asistenta Cortana uz dvostruke 360° mikrofone kako biste hands-free komunikaciju učinili lakšom. Uz to, pametni poklopac za privatnost na web kameri povećava vašu sigurnost od neželjenih pogleda. Pametna kupovina za one u pokretu, IdeaPad Duet 3i ima dva USB-C priključka za povećanu brzinu prijenosa podataka, solidnu radnu memoriju (do 8 GB), pohranu (do 128 GB eMMC) i do 7 sati autonomije baterije“, objašnjavaju u Lenovu.

Kućanstva su preko godinu dana mogla uživati u iskustvu Alexa hands-free “Show Mode” jednostavnim postavljanjem svog funkcionalnog Lenovo Smart Tab uređaja u odgovarajući Smart Dock za punjenje. Sada je Lenovo primijenio sve što su korisnici voljeli kod originalnog tableta osmišljenog suradnji s Amazonom  te ga dodatno poboljšao predstavivši Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2. generacija) s ugrađenom značajkom Alexa.

Lenovo je korisničke osvrte iskoristio kako bi identificirao prilike za poboljšanje, pa se ovaj novodizajnirani tablet lakše postavlja i uključuje veći 10,3-inčni Full HD IPS zaslon, brži i puno jači mobilni procesor te metalno kućište u Platinum Grey nijansi koje nadopunjuje gotovo bilo koje kućno uređenje, pojašnjavaju u kompaniji.

Dizajniran tako da bude prenosiv i lagan s 460 grama, a tehnologija unutar Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2nd Gen) s ugrađenom značajkom Alexa dobiva značajno pojačanje s mobilnim procesorom do 2,3 Ghz Octa-core MediaTek Helio P22 za bolji multitasking, a uz TDDI čip (Touch and Display Driver Integration) dobiva bolji i efikasniji zaslon te osjetljivost na dodir s autonomijom trajanja baterije do 9 sati.

„Sa značajkom trenutnog otključavanja pomoću prepoznavanja lica preko integrirane kamere jednostavnije i sigurnije se prijavite na vaš tablet. Povežite se s prijateljima i obitelji uz pomoć pametnije značajke za pozivanje Drop in koja služi kao moderni dvosmjerni intercom te iskoristite još naprednije komunikacijske značajke Alexa kao što su slanje poruka i audio/video pozivi između podržanih uređaja bez dodatnih troškova“, ističu u Lenovu.URL članka Novi uređaji iz Lenova