Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj

Deutsche Telekom će lansirati svoj prvi Firefox OS smartphone sljedeći petak, a radi se o Alcatel One Touch Fire-u. Podružnice DT-a, odnosno T-mobile u Poljskoj su već započele sa prodajom novog Firefox OS uređaja i to samo preko online trgovine, a u regularnim trgovinama prodaja će startati 15. srpnja.

DT i njegove podružnice nastojati će još ove jeseni omogućiti ovaj smartphone dostupnim i u drugim zemljama, a najprije u Njemačkoj, Mađarskoj i Grčkoj.

Ipak, konkretnije informacije koje znamo o samome The One Touch Fire uređaju jesu te da on uključuje 3,5-inčni zaslon rezolucije 480 x 320 piksela i bit će prodavan u Poljskoj za manje od 1 dolara, a prema navodima DT-a korisnici će ga moći kupiti “u kombinaciji s vrlo atraktivnom tarifom”.

U prilog tomu, Christian Stangier iz DT-a u priopćenju navodi kako je mobilni internet danas postao stvarnost za svakoga te kako upravo s ovakvom ponudom DT čini smartphone uređaje pristupačnijima za sve svoje korisnike.

Firefox OS nudi operativni sustav koji je temeljen na Web-u, a to znači da se radi o podržavanju aplikacija koje su pisane Web jezicima kao što je to, primjerice, HTML.

ZTE Open koji je bio prvi Firefox OS smartphone debitirao je 2. srpnja u Španjolskoj zahvaljujući Telefonici za 69 eura što je uključivalo 30 eura kredita za pre-paid korisnike.

Iako je Firefox OS bio službeno predstavljen još u srpnju 2012. godine, ovoga ljeta očekuje se njegovo lansiranje na komercijalnim smartphoneovima od strane proizvođača kao što su Alcatel, LG i ZTE, dok će oni od strane Huaweija uslijediti nešto kasnije. Američko tržište vjerojatno neće imati prilike isprobati Firefox OS smartphone sve do 2014. godine.URL članka Novi Firefox OS smartphone bit će dostupan 15. srpnja u Poljskoj