Novi Epsonov moćan laserski projektor

Epson je predstavio svoj novi laserski projektor od 30 000 lumena (EB-L30000U) na sajmu ISE u Amsterdamu. Epson je ove godine na sajmu ISE prikazao niz novih AV rješenja za tvrtke, obrazovanje i maloprodaju, a novi proizvodi na štandu uključuju nove leće izuzetno kratkog dometa (ELPLX03) za laserske projektore 30k i 25k lumena. Epson je jedini proizvođač projektora koji nudi UST rješenje s nultim pomakom za sve svoje modele zamjenjivih leća u rasponu od 5.500 do 30.000 lumena.

Uz to, novi laserski UST zaslon projektora za poslovne sastanke (EB1485Fi) nudi dvostrano pretapanje rubova, dva nova projektora za postere (EB-W70 i EB-805F), prvi za maloprodajne izloge, a drugi za korporacijske oznake, ali novi, intuitivni, jednostavan za korištenje ProAV koji se temelji na MAC softverskom alatu.

„Ovo je naša najopsežnija AV linija do sada, koja prezentira Epsonov kompletni asortiman 4k poboljšanih instalacijskih laserskih projektora i zamjenjivih leća - od vrlo ekskluzivnog 30 000 lumena laserskog projektora EB-L30000U do početne razine ProAV laserskih projektora. Uspješno smo razvili rješenja za maloprodaju i uslužne djelatnosti, kao i kompletiranje jedinstvenog asortimana UST projektora za obrazovanje i korporativna tržišta, a o tome ćemo imati još više toga za najaviti kasnije tijekom godine“, ističe Neil Colquhoun, potpredsjednik - CISMEA & professional displays, Epson Europe.

Dodatni naglasak na štandu uključuje demonstraciju Moverio pametnih naočala koje se, u suradnji s Emozionellom i Toledo Train Vision,  koriste za doživljaj posjetitelja, ističu iz Epsona i dodaju da posjetitelji štanda mogu putovati u obnovljenom turističkom vlaku i - noseći Moverio pametne naočale - i otkriti prekrasan grad Toledo u cijelosti pojačan proširenom stvarnošću i nanovo stvoren uporabom Epsonovih projektora jakog svjetlosnog snopa.

"Proširena stvarnost brzo dolazi do izražaja, pri čemu su mnoge aplikacije prešle od provjera koncepta do široke primjene. Naš rad s Toledo Train Vision prekrasan je primjer; koji pokazuje kako pametne naočale sada koristi turistička industrija za poboljšanje doživljaja posjetitelja. Ovaj je primjer jedna od mnogih praktičnih primjena za proširenu stvarnost u različitim sektorima, od maloprodaje, zdravstvene zaštite i obrazovanja do pomoći na daljinu, zabave, muzeja i atrakcija za posjetitelje", kaže Valerie Riffaud Cangelosi, voditeljica razvoja novog tržišta - Epson EMEA.URL članka Novi Epsonov moćan laserski projektor