MWC 2017: BlackBerry u suradnji s TCL predstavio novi smartphone KeyOne

Kanadski BlackBerry na tržištu pametnih telefona čini svega 0,1 posto, ali ne predaje se i konstantno iznenađuje - na pozitivan način! Naime, u travnju nam dolazi KeyOne, najnoviji model i ne bi to bilo toliko zanimljivo da u siječnju nije na Consumer Electronics Show (CES) predstavljen pod imenom Mercury.

Očito to ime nije "leglo" ljudima u kompaniji pa su se okrenuli nešto elegantnijem, koje najbolje opisuje sjajan mobilni uređaj, s fizičkom tipkovnicom, koja je zaštitni znak BlackBerryja. Ujedno, ne treba posebno napominjati i da je operativni sustav Android, kojem se BlackBerry u potpunosti okrenuo prošle godine. A sve to postignuto je s kineskom kompanijom TCL, zaduženom za hardverski dio priče, koji su itekako isporučili.

KeyOne dolazi s Nougat 7.1 operativnim sustavom i nekim od prepoznatljivih BlackBerry aplikacija i alata kao Calendar, Password Keeper, Contacts, Device Search, Notes, Tasks, BlackBerry Launcher... Zaslon (FHD - 1620x1080) ima 4,5 inča, procesor je Qualcommov Snapdragon 625, imat će 3GB RAM, 32GB prostora (uz microSD slot), stražnju kameru od 12MP, prednju od 8MP i bateriju od 3505mAh, koja će se puniti putem USB-C porta.

Početna cijena je 549 američkih dolara, a glavna konkurencija u prvom kvartalu za ovaj mobilni uređaj bit će LG G6, Huawei P10 i Samsung Galaxy S8 i S8 Edge. Dakle, riječ je o jakim igračima, koji redom imaju mnogo bolje zaslone, više radne memorije i daleko bolji procesor.

Stoga, čini se da bi zbog nepopuštanja po pitanju cijene BlackBerry ipak mogao ostati na marginama, bez obzira na najsigurniji pametni telefon koji postoji, fizičku tipkovnicu, moćnu bateriju i oku ugodan dizajn.URL članka MWC 2017: BlackBerry u suradnji s TCL predstavio novi smartphone KeyOne