MWC 2014: Sony predstavio Xperiu Z2

Na temelju uspjeha prošle godine, Kunimasa Suzuki, Predsjednik i CEO Sony Mobile Communicationsa predviđa da će 2014. biti godina transformacije: veća, odvažnija i bolja. Sony je tako predstavio novi flagship pametni telefon Xperia Z2, novi tablet Xperia Z2 tablet te novu SmartBand fitnes narukvicu.

„Zabava je u Sonyjevom duhu. Vjerujemo da postoji jasna razlika između doživljaja i onog što prema njima osjećamo,“ izjavio je Kunimasa Suzuki, Predsjednik i CEO, Sony Mobile Communications. „Tome ostajemo vjerni u svemu što radimo – za nas, 2014. je godina u kojoj želimo zajedno ponuditi najbolju Sony tehnologiju i sadržaj te napraviti korak dalje da stvorimo apsolutno nezaboravne i jedinstvene korisničke doživljaje bez presedana.“

Xperia Z2 je Sonyjev najbolji do sada vodootporni smartphone, koji kombinira Sonyjeve foto i video tehnologije, TRILUMINOS Display for mobile s Live Colour LED-om, tehnologiju digitalnog blokiranja buke koja se prvi put na svijetu može naći u smartphoneu te OmniBalance dizajn.

Xperiu Z2 pogoni najnoviji Qualcomm Snapdragon 801 procesor s 2,3 GHz četverojezgrenim Krait CPU-om i 4G LTE za brzi rad, opremljen je s 3 GB RAM-a i baterijom kapaciteta od 3200 mAh u smartphoneu tankom samo 8,2 mm.

Xperia Z2 opremljena je i G objektivom te kamerom od  20,7 MP sa Exmor RS for mobile CMOS senzorom slike i BIONZ for mobile procesorom slike. Novost je mogućnost snimanja u 4K rezoluciji, dok će SteadyShot stabilizacija slike osigurati da snimke budu jasne i oštre čak i pri hodu.

Xperia Z2 nudi ponudu sadržaja čim se izvadi iz kutije – ponuda obuhvaća 6 hit filmova Sony Picturesa putem usluge Video Unlimited, uključujući Captaina Phillipsa, probno 30-dnevno korištenje usluge Music Unlimited te niz PlayStation Mobile igara.

Xperia Z2 će se početi globalno isporučivati od ožujka 2014.URL članka MWC 2014: Sony predstavio Xperiu Z2