LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon

Korejska tvrtka LG navodni radi na Windows Phone 8 pametnom telefonu, koji se trenutno nalazi u fazi razvoja i istraživanja. Direktor kompanije LG, Kwon Soon je u razgovoru za Light Reading India potvrdio kako kod kuće u Južnoj Koreji rade na razvoju pametnog telefona koji će koristiti Windows Phone 8 operativni sustav.

Tvrtka se još nije odlučila na predstavljanje novog pametnog telefona, te prema riječima Kwona, tvrtka provodi istraživanje tržišta i traži priliku za predstavljanje uređaja, te će prema rezultatima istraživanja odlučiti o mogućem dolasku uređaja u prodaju.

Sljedeća generacija LG Optimus G Android pametnog telefona, Optimus G2, bi trebala biti predstavljena u trećem kvartalu ove godine.

Kwon naglašava kako će fokus i dalje ostati na Googleovom Android operativnom sustavu, a kao razlog je naveo to što je Android glavna platforma na globalnoj razini, s obzirom na prihvaćenost i zastupljenost na tržištu. Kwon vjeruje da će Windows Phone operativni sustav rasti zbog sve većih napora koje Microsoft ulaže u taj operativni sustav.

Nokia trenutno u ponudi ima cijeli raspon Windows Phone 8 pametnih telefona, Samsung u ponudi ima Windows OS u svom ATIV portfelju, Huawei i ZTE također oboje imaju Windows smartphone uređaje u ponudi na globalnoj razini, te HTC u ponudi ima dva Windows Phone OS uređaja, HTC 8S i HTC 8X.URL članka LG razvija Windows Phone 8 pametni telefon