LG predstavlja novu liniju 4K Ultra HD televizora za 2015. na CES-u

LG Electronics predstavit će na sajmu CES ( /ces-2015/ ) u Las Vegasu od 6. do 9. siječnja svoju proširenu liniju 4K ULTRA HD televizora s novim dizajnom, više značajki i poboljšanom kvalitetom slike. To će biti prva prilika da publika uživo vidi LG-evu kolekciju 4K ULTRA HD modela za 2015. godinu.

Udruženje za potrošačku elektroniku (Consumer Electronics Association) proglasilo je LG službenim partnerom za 4K Ultra HD za sajam CES 2015 te će tvrtka ondje demonstrirati superiornu reprodukciju boja svoje serije ColorPrime koja donosi veći realizam i dubinu bez obzira rabi li se tehnologija Wide Color LED ili Quantum Dot.

LG-evi televizori s tehnologijom Wide Color LED, koji će po prvi put biti predstavljeni na CES-u, koriste različite „LED-ice“ od fosfora za prikaz živopisne slike s dubljim bojama. Također, po prvi put LG će predstaviti svoje 4K Ultra HD televizore s tehnologijom Quantum Dot koja nudi visoku preciznost boja, uz povećanje njihovog spektra od 30 posto.

LG 4K ULTRA HD televizori donose iznimnu 4K razlučivosti (3840 x 2160) na IPS 4K panelima. Ovi zasloni prikazuju sliku živih i vjernih boja te omogućuju izuzetno širok kut gledanja. LG True Black Control je tehnologija lokalnog zatamnjenja koja kontrast čini rafiniranijim, a crnu tamnijom i dubljom. Novost za 2015. godinu je značajka LG Natural Color koja smanjuje pogreške kod reprodukcije boja, dok Contrast Optimizer povećava kontrast boja i svjetlinu.

Osim superiorne kvalitete slike, LG-ev novi ULTRA Slim koncept, koji je integriran u iznimno hvaljen dizajn CINEMA SCREEN, postaje važan čimbenik mogućnosti televizora. Lijep, tanak okvir te čist izgled stvaraju uvjerljiv komplet u kojem je čak i pozadina uređaja dizajnirana kako bi donijela dašak modernosti u svaki interijer.

Pet modela novih LG-evih 4K ULTRA HD televizora dolazi s impresivnim višekanalnim ULTRA surround sustavom razvijenim u suradnji s audio stručnjacima iz Harman/Kardona. Dubok, bogat i moćan zvuk zasigurno će unaprijediti razinu „uranjajućeg“ doživljaja kod korisnika. Pomno osmišljeni, kompaktni, ali učinkoviti zvučnici usmjereni su prema naprijed. Novost za 2015. prisutna je kod high-end modela iz serije UF9500 koji imaju integrirani stalak Auditorium Stand dizajniran da reflektira i centralizira zvuk za maksimalne performanse.

Unaprijeđena je i LG-eva vlastita platforma za pametne televizore – webOS 2.0 – koja je sad još prilagođenija korisniku te intuitivnija. Trajanje pokretanja uređaja smanjeno je za 60 posto, dok povezivanje s vanjskim uređajima nikad nije bilo jednostavnije. Štoviše, korisnici mogu prilagoditi vlastite izbornike na Launcher Baru za personaliziranije iskustvo.

LG je također integrirao svoj sofisticirani algoritam 4K Upscaler za glatko renderiranje SD, HD i Full HD sadržaja u gotovo Ultra HD kvalitetu slike. Jednako tako, ugrađeni dekoder za 4K High Efficiency Video Codec (HEVC) podržava sadržaj s vanjskih uređaja u razlučivosti 30p i 60p 4K te osigurava kompatibilnost LG-evih televizora s budućim Ultra HD standardima prijenosa.

„LG-evi 4K Ultra HD televizori dizajnirani su kako bi pružili doživljaj gledanja bez premca u TV industriji," izjavio je In-Kyu Lee, viši potpredsjednik i rukovoditelj odjela televizora i monitora u kompaniji LG Electronics Home Entertainment. „Kvaliteta slike koja oduzima dah dolazi do izražaja u našoj seriji ColorPrime za vrhunski doživljaj kućne zabave.“URL članka LG predstavlja novu liniju 4K Ultra HD televizora za 2015. na CES-u