LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone

Inovator zaslonskih tehnologija LG Display, je predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone. Zaslon dijagonale 5.2 inča je velik napredak za tržište premium mobilnih uređaja, te svojom Full HD tehnologijom donosi iznimno iskustvo prikaza.

Samo 2.2 milimetra tanak, novi zaslon LG Displaya je najtanji i nauži među postojećim Full HD LCD zaslonima namijenjenim mobilnim uređajima. Najtanji Full HD LCD zaslon na svijetu će osigurati veću površinu prikaza na smartphone uređajima, što je vrlo bitno za mobilne uređaje zbog sve većeg korištenja uređaja u multimedijske svrhe. Osim toga, uređaj će biti lakše držati i imati će manju težinu.

Ključ u izradi najtanjeg zaslona stoji u naprednom One-Glass-Solution (OGS) rješenju. Ta najnovija tehnologija omogućuje poboljšano iskustvo sa zaslonom osjetljivim na dodir. Zaslon je izrađen od dvostrukih tiskanih elektroničkih krugova umetnutih između panela i filma osjetljivog na dodir, čime se je smanjio broj linija na panelu za više od 30 posto. Stavljanjem optičke smole između panela i osjetljivog   filma rezultiralo je većom svjetlinom.

Superiornost novog zaslona leži u rezoluciji zaslona, svjetlini i omjeru kontrasta čime se postiže bolji prikaz na zaslonu. Rezolucijom od 1080 x 1920 piksela koji se sastoje od crvenih, zelenih i plavih (RGB) potpiksela, dobila se mogućnost Full HD prikaza na zaslonu. Mjerenjem kontrasta u stvarnom okruženju izmjeren je omjer od 3,74:1 pri osvjetljenju od 10 000 luksa, što potvrđuje savršen rad zaslona čak i na jakom suncu. Ugledna tvrtka Intertek koja se bavi ispitivanjem je i službeno potvrdila rezultate mjerenja.

Dr. Byeong-Koo Kim, potpredsjednik i šef LG Display-a, navodi kako predstavljanje najtanjeg Full HD LCD-a predstavlja uzbudljiv napredak za high-end smartphone segment, a do toga ih je dovela njihova stručnost u IPS i touch tehnologijama.URL članka LG Display predstavio najtanji Full HD LCD zaslon za pametne telefone