Kindle Fire i u Hrvatskoj

Kako nam je potvrđeno u Amazonu Kindle Fire HD i Kindle Fire HD 8.9 inča dostupni su za pred-narudžbe i za hrvatske korisnike u sklopu širenja Amazonove prodaje ovih tableta na tržišta 170 zemalja svijeta ( http://www.amazon.com/dp/B00ANZNCBG ). Prema dostupnim informacijama službena prodaja započet će 13. lipnja ove godine kada bi se dva već spomenuta modela mogla kupiti i u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Kindle Fire HD 8,9 je kao što mu i ime govori 8,9 inčni tablet s rezolucijom 1920x1200 i 254 ppi. Nešto veći od svog manjeg brata Kindle Fire HD koji je 7 inčni tablet, ovaj već koristi OMAP 4470 procesor, za koji Amazon tvrdi da nadmašuje performanse Tegra 3 procesora koji se nalazi u mnogim tabletima i pametnim telefonima. U kompaniji su kod njegova predstavljanja tvrdili da su ugradili poboljšani senzor za rad dodirom, te uređaj ima 25 posto manje odsjaja kod rada na velikom vanjskom osvjetljenju.

Kindle Fire HD ima novi, Koristi Uređaj također ima stereo zvučnike, poboljšan wi-fi s dual-band prijemnikom, dvije antene i novu MIMO tehnologiju. Na raspolaganju korisnicima Kindela za pohranu podataka je 16 ili 32 GB memorije.URL članka Kindle Fire i u Hrvatskoj