Kako pregledati Android notifikacije s mobitela na Windows PC-u

Microsoft je 2019. predstavio sustav za upravljanje Android notifikacijama na Windows 10 (i kasnije 11) te je od onda moguće vidjeti ih na računalima s tim operativnim sustavima. Dapače, moguće je odgovoriti na SMS poruke koje se dobivaju direktno s računala.

Donedavno se Windows aplikacija za takvu mogućnost nazivala Your Phone, ali preimenovana je u Phone Link. Korištenje je vrlo jednostavno i u nastavku teksta objasnit ćemo korak po korak kako izvući sve zanimljivosti koje se nude u njoj.

Prije svega, na računalu s Windows operativnim sustavom potrebno je preuzeti najnoviju verziju aplikacije, što se može u Microsoft Storeu upisivanjem "Phone Link". Kad se izlista, dovoljan je jedan klik za njeno preuzimanje, a potom i instalaciju.

Kad se instalira, potrebno ju je otvoriti i tad će se otvoriti sučelje u kojem treba kliknuti na "Get started" ili "Počnite". Aplikacija se veže uz postojeći Microsoft korisnički račun ili neki drugi, sami birate taj detalj.

Nakon svih ovih početnih koraka, vrijeme je uključivanje pametnog telefona u ovu priču. Najprije, potrebno je instalirati aplikaciju "Link to Windows" da bi krenulo potrebno povezivanje. Ako pak imate određene Samsung uređaje ili Surface Duo, to će biti unaprijed instalirano i povezano.

Sad se vratite na računalo i označite "Imam spremnu Link to Windows aplikaciju" (eng. I have the Link to Windows app ready), zatim kliknite na "Upari s QR kodom" (eng. Pair with QR code) i dobit ćete ga. Skenirajte taj QR kod pametnim telefonom i to je u principu to. Još ćete biti upitani oko dopuštenja, a sami odlučite koja ćete dozvoliti.

Završetkom svih ovih koraka, na računalu će se pokrenuti Phone Link, ali niste gotovi. Na pametnom telefonu morate dozvoliti da se notifikacije pokazuju i na računalu. Idie u Settings, zatim Device i Notifications. Potražite Link to Windows aplikaciju i kliknite "Allow" kraj nje.

I to je to, notifikacije će stizati i na računala!URL članka Kako pregledati Android notifikacije s mobitela na Windows PC-u