Kako poboljšati performanse računala

Danas imamo toliko informacija i podataka na našim računalima i nije ni čudo da nam stroj ponekada poludi i počne se „gušiti“. Ljudi su skloni optimizaciji svojih računala kako bi im strojevi radili bez problema, no često rade krive stvari. Ovo su neki od osnovnih savjeta kako bi vaši Windowsi glatko funkcionirali.

  1. Prije svega, ne morate uzeti bilo koji skup softver kao što je "System mechanic" ili "Avg Tuneup" kako bi optimizirali svoje Windowse. Pokušavajte izbjegavati ove softvere i tražite besplatne alternative.
  2. Koristite "Windows Disk Cleaner" - to je jednostavan i učinkovit alat za čišćenje sustava.
  3. Koristite "Windows Disk Defragmenter" koji ima ima opciju za raspoređivanje vremena za defragmentacijom.
  4. Softver "CCleaner" također može biti dobar izbor za vas. Dovoljno je koristiti besplatnu verziju koja će pokriti cijeli vaš sustav, a možete koristiti i "Defraggler" softver.

Softveri koji su skupi često su i vrlo komplicirani i stvaraju više problema. Pogledajte na "Top Ten Reviews" ocjene softvera i onda odaberite najbolje za sebe. Umjesto da dajete veliki novac za razne softvere uvijek tražite alternative koje imaju slične značajke, a besplatne su.URL članka Kako poboljšati performanse računala