iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus

Apple može biti itekako zadovoljan popularnosti koju ostvaruje iPhone X, ali to ujedno jest i teret jer iPhone 8 i nastavlja ići u suprotnom smjeru, što se očekivalo s obzirom da je taj model u sjeni mnogo luksuznijeg. Ali i u sjeni iPhone 8 Plus, koji se prodaje iznenađujuće dobro zahvaljujući sjajnim mogućnostima koje nudi za cijenu.

Riječ je o bežičnom punjenju, vrlo dobroj bateriji, odličnoj dualnoj kameri i premium izgledu. Ujedno, 200 dolara je jeftiniji od iPhone X, ima zaslon od 5,8 inča, koji također koristi OLED tehnologiju. Dakle, dobije se mnogo s ovim uređajem i zato su mu ljudi skloniji. Nažalost, iPhone 8 malo koga zanima i to se osjeti na slabijoj prodaji.

Konkreto, iPhone 8 broji 5,4 milijuna isporuka, a iPhone 8 Plus njih 6,3 milijuna. To je prvi put da veći uređaj u seriji uspijeva nadmašiti onaj manji, ali s obzirom na prednosti koje ima i pojavu iPhone X, to nije nešto čemu se treba čuditi. No, ono što će biti veliko iznenađenje jest činjenica da bi tijekom ovog "blagdanskog kvartala" Apple trebao prestići Samsung i postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Prognoze kažu da će Apple imati 19,1 posto udjela na tržištu, a Samsung 18,2 posto.

Ako se to dogodi, imali bismo situaciju u kojoj je na kvartalnoj razini Apple "skočio" za 7,6 posto, a Samsung bi zabilježio pad od 2,9 posto. Dakle, uz oko 25 milijuna isporučenih iPhone 8 i iPhone 8 Plus modela, Apple bi trebao isporučiti i oko 25 do 27 milijuna iPhone X modela. Sve to do 31. prosinca. Uz tih 50 i više milijuna isporuka, a pritom treba znati i da će se isporučivati i stariji modeli iPhonea, Apple će itekako profitirati na svim poljima.

U kompaniji očekuju između 84 i 87 milijardi dolara prihoda za posljednji kvartal u 2017., čime će nadmašiti rekordni četvrti kvartal iz prošle godine, kad je ostvareno 78,4 milijardi dolara prihoda. Ali, čim godina završi, proizvodnja iPhone 8 modela će se srezati za 50 do 60 posto i sva će pažnja biti uložena prvenstveno u iPhone X.URL članka iPhone 8 kupcima nije zanimljiv, svi žele iPhone X i iPhone 8 Plus