iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a

Čini se da će Apple u svojoj najnovijoj ediciji iPhonea ponuditi jednu od najzanimljivijih značajki do sad. iPhone 5S, čije se puštanju u prodaju očekuje na jesen, trebao bi imati video kameru od 120 fps (frames per second). Doduše, ova nadogradnja, kodnog imena Mogul, neće nužno pružati HD kvalitetu.

120 Frames per second znači da snima isto toliko kadrova ili sličica u sekundi, tako da, ako je video usporen i dalje postoji mogućnost normalnog prikazivanja, pružajući time efekt slow motiona.

Ne očekuje se da će iPhone 5S u velikoj mjeri razlikovati od prethodnika, ali ako gledamo trendove nadogradnji možemo očekivati bolju kameru i brži procesor, kućište će najvjerojatnije ostati isto.

„S“ verzije poznate su po svojim boljim kamerama ( iPhone 3S, 4S i sada 5S). Nagađa se da bi imao sustav iOS 7 i  kameru od 13 MP-a, čak i dual LED bljeskalicu, ali to još nije potvrđeno.

Slow motion karakteristika nije ništa novo na tržištu pametnih telefona, ali svakako je dobrodošlo poboljšanje. Apple se sigurno nada da će to primijetiti njihovi korisnici. Napomenimo da njihov najveći konkurent Samsung, već ima takvu sličnu funkciju od 120 fps-a na svojem Galaxyu S4.URL članka iPhone 5S dolazi sa videom kamerom od 120 fps-a