INFOGRAFIKA: Jio pomeo konkurenciju na indijskom mobilnom tržištu

Indijsko tržište pametnih telefona u 2018. godini svjedočilo je značajnijim promjenama kad se radi o najvećim proizvođačima. Zanimljivo, svoj prostor pronašao je domaći proizvođač Jio jer se bavi klasičnim mobilnim uređajima i oni u Indiji još jako dobro kotiraju.

Konkretnije, Jio je u 2017. imao 11 posto udjela, a sad je na 38 posto, odmah iza slijedi Samsung s 12 posto, što je za devet posto slabije no godinu ranije. To nam sugerira je da Jio "pokupio" Samsungove korisnike k sebi nižim cijenama, time što je dostupniji, što nudi 4G mogućnosti i što je općenito prilagođeniji domaćem tržištu.

Što se tiče pametnih telefona, Xiaomi je s 19 posto došao na 28 posto te također srušio Samsung s vrha. Južnokorejska kompanija imala je u prošloj godini 24 posto udjela, baš kao i godinu prije. To znači da Xiaomi nije "oteo" njegove korisnike, ali je zato napravio još bolju stvar, pronašao je put do potpuno novih, a to uvijek kompanijama na duže staze više odgovara.URL članka INFOGRAFIKA: Jio pomeo konkurenciju na indijskom mobilnom tržištu