INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea

Appleovi 5G modeli iPhonea bili su pun pogodak jer je tržište “poludjelo” za njima, što se jasno vidi kroz rezultate te kompanije u posljednjem kvartalu prošle godine.

Naime, tijekom tog perioda američki je gigant isporučio 90,1 milijun pametnih telefona, osjetno više od 73,8 milijuna iz istog razdoblja godinu ranije.

Inače, ukupno je tijekom četvrtog kvartala isporučeno na globalnoj razini 385,9 milijuna pametnih telefona, a godinu ranije u istom periodu 369,9 milijuna.

Što se Appleove konkurencije tiče, Samsung je na drugom mjestu sa 73,9 milijuna isporuka i rastom od 4,4 milijuna na godišnjoj razini. Xiaomi je treći s 43,3 milijuna i boljim rezultatom za 10,5 milijuna isporuka. Oppo je odmah iza s 33,8 milijuna isporua u odnosu na njih 30,6 iz godine prije. Huawei je pao na peto mjesto jer su mu isporuke bile na 32,3 milijuna u odnosu na 56,2 milijuna iz 2019.

Također, treba naglasiti da spomenuti proizvođači zapravo nisu direktna konkurencija za Apple jer dok ta kompanija prodaje luksuzne i cijenom iznadprosječne uređaje, ostali u ukupni rezultat ubrajaju i one modele niže razine, osjetno jeftinije no bilo koji iPhone.URL članka INFOGRAFIKA: 2020. je rekordna godina po prodaju iPhonea