Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Više tisuća novinara iz cijelog svijeta okupilo se u Londonu na predstavljanju novih pametnih telefona iz radionice kineskog Huaweija. Dvorana je već dvadesetak minuta prije početka bila prepuna jer su se očekivali novi telefoni iz Mate serije i to oni s oznakom 20. Tako je Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, ali i naravno dizajnerski Porsche Design.

Najjači model iz serije Mate 20 Pro ima zaslon 6,39 inča, ali postoji i njegova nešto jača inačica s baterijom od 5000 mAh i to kod modela 20 X za gaming, dok Mate 20 Pro ima 4200 mAh. Zaslon je inače rezolucije 3120 x 1440 piksela.

Jedna od odlika novog pametnog telefona su i tri stražnje kamere i to već tradicionalno Leica. Mate 20 Pro dobio potpuno novu širokokutnu kameru od 20 megapiksela koja je zamijenila monokromatski senzor, a tu je i 8 mpx teleobjektiv koji ima podršku za 5x uvećanje slike. Moguće je sada i macro fotografiranje do minimalne udaljenosti 2,5 centimetra od predmeta. Kao i na prethodniku, za glavne fotografske zadaće zadužena je leća koja snima fotografije od 40 megapiksela koja ima nešto bolji i jači senzor. Prednja kamera može snimati fotografije od 24 megapiksela, ali se koristi i za prepoznavanje lica kod otključavanja telefona

Jezgru uređaja čine procesori izgrađeni na 7nm tehnologiji. Kirin 980 sada je dobio i dva posebna čipa koja su zadužena za zadatke vezane uz umjetnu inteligenciju što telefonu daje neke zanimljive opcije poput mogućnosti 3D vizualizacije predmeta.

Huawei uz telefon nudi i novi ekstremno brzi punjač (40W) i tvrde kako će te uz njega telefon od 70 posto napuniti samo za pola sata. Uz to Mate serija podržava i bežično punjenje, pa će te moći puniti i druge telefone kao što je recimo iPhone.

I na kraju Huawei je predstavio i dodatke za svojepametne telefone, ali i novi pametni sat koji ima trajanje baterije od čak 2 tjedna.URL članka Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat