Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.

Prema VCX-u, Huawei P20 Pro funkcionira bolje ili jednako u svim metrikama u usporedbi s trenutnom generacijom vodećih pametnih telefona drugih proizvođača na tržištu. Najviše se ističe činjenica da su postavke zumiranja P20 Pro modela ocijenjene znatno bolje nego kod ostalih pametnih telefona. To zumiranje omogućuje treći Leica objektiv na P20 Pro modelu koji podržava i tri puta veći optički zoom od industrijskog standarda. U kombinaciji s Master AI, koji pokreće Kirin 970 SoC, P20 Pro može dosegnuti do 5 puta veći hibridni i 10 puta veći digitalni zoom.

VCX ocjena podrazumijeva prosjek ocjene kvalitete fotografije, izvedbe uređaja i performansi na ljestvici od 0 do 100. Sastavlja se tako da se ocjenjuje kvaliteta izvedbe pri snimanju višenamjenskog T42 testnog grafikona u pet različitih uvjeta. Potom se kvantificira brzina fokusiranja i snimanja fotografije. Finalni VCX rezultat izračunava se temeljem objektivnih i numeričkih rezultata. Svaki mjerni podatak određen je skupinom stručnjaka koja osigurava da je mjerljivost svakog podatka prilagođena kako bi se točno iskazao utjecaj svake metrike na krajnje korisničko iskustvo.URL članka Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice