Huawei P10 – što možemo očekivati?

Huawei je treći po veličini proizvođač smartphone uređaja na svijetu, ali u Europi i SAD-u malo ljudi zna za njega ili ga koristi. No, Huawei je odlučio izaći iz sjene velikih igrača kao što su Apple, Samsung, HTC, LG i ostali te pokazati kako ima što ponuditi na tržištu koje nije isključivo kinesko.

Sljedeće godine očekujemo Huawei P10, najvjerojatnije negdje oko travnja. Prema najnovijim informacijama koje ima Weibo, uređaj bi trebao doći sa 5,5-inčnim zakrivljenim QHD ekranom, metalnim tijelom, skenerom otiska prstiju na prednjoj strani i redizajniranom antenom. Potencijalne kupce mogla bi zanimati i kamera, a u P10 možemo očekivati 12 MP stražnju i 8 MP prednju kameru (kamera sa dvostrukim objektivom).

Naglasak se stavlja i na brzo punjenje baterije koja će imati 3500mAh. Izgleda kako će Huawei P10 doći u dvije varijante - sa 6 GB RAM-a i 4 GB RAM-a. Navodno će imati snažan Kirin 960 procesor i do 256GB prostora za pohranu. Što se cijene tiče, ona bi se trebala negdje u rangu cijene P9 telefona – oko 530 dolara. Nije baš jeftino, no svakako je povoljnije od nekih top proizvođača.URL članka Huawei P10 – što možemo očekivati?