Huawei Ascend P8 na CES-u u siječnju 2015.

Huawei Ascend P7 pokrenut je još u lipnju, gotovo pola godine je prošlo i čini se kako nam je pred vratima njegov nasljednik Ascend P8. Prema najnovijim informacijama iz Kine, ovaj uređaj će biti predstavljen na CES-u (Consumer Electronics Show), koji se održava svake godine u siječnju u Las Vegasu u američkoj saveznoj državi Nevadi.

Prema izvoru My Drivers, Ascend P8 prolazi kroz određena testiranja prije nego će biti predstavljen i lansiran na tržište. Izgleda kako se žele izbjeći neugodna iznenađenja prilikom predstavljanja Ascend P8 modela pa je bolje spriječiti nego liječiti. Izvor iz My Drivers navodi kako će uređaj imati 5,2-inčni 1080p (1920 x 1080) zaslon od 424 PPI.

Tip zaslona će biti  2.5D, suženim rubovima te će biti isporučen od strane nepoznatog tajvanskog proizvođača. Čini se kako bi uređaj trebao biti od metala, a stražnji dio bio bi od keramike. Huawei Ascend P8 stajati će 2.999 juana, što je oko 489 dolara.

Ostaje nam da vidimo kako će uređaj na kraju izgledati, no sigurno je da će dobiti puno medijskog prostora prilikom predstavljanja na CES-u. Huawei postaje sve ozbiljniji igrač na tržištu pametnih telefona i svaki njegov model zadaje glavobolje konkurenciji.URL članka Huawei Ascend P8 na CES-u u siječnju 2015.