Google najavio ukidanje Android Auta na mobitelima

Google je potvrdio da uskoro više neće biti moguće koristiti Android Auto na zaslonima pametnih telefona, već isključivo na zaslonima u sklopu vozila kojima korisnik upravlja. Tako nešto očekivalo se u posljednje vrijeme, a sad je i stiglo...

Iako su iz američke kompanije prije nekoliko godina podosta glasno i ponosno obznanili "potpuno novo iskustvo za vozače kroz Assistan Driving Mode" te ga najavili kao zamjenu za Android Auto, tako nešto nikad se nije dogodilo. Umjesto tog, Google je napravio shortcut na Android 10 uređajima, kako bi starije Android Auto sučelje zadržalo funkcionalnost sve dok se nastavlja razvoj Assistant Driving Modea.

Obzirom da nova aplikacija jest gotova i polako se pojavljuje kao mogućnost za korisnike, tako se ukida Android Auto, a kompletno iskustvo seli sa zaslona pametnih telefona na zaslone u sklopu vozila.

Ta aplikacija djeluje modernije, ima i podršku za razne veličine zaslona, ali ima svojih manjkavosti. Kakve nisu postojale s Android Auto, tako da će korisnici u prvi mah biti podosta nezadovoljni. Da bi se aktivirao Driving Mode, potrebno je unijeti destinaciju u Google Maps, nešto što često nije potrebno ako osoba zna gdje ide. I kad krene ta navigacija, moguće je obavljati pozive, čitati poruke i koristiti razne aplikacije. Što je dobro, samo je dodatni korak koji nije postojao unutar Android Auto.

"Google Assistant naša je sljedeća evolucija doživljaja vožnje na mobilnom uređaju. Za ljude koji koriste Android Auto u podržanim vozilima to iskustvo ne nestaje. Za one koji koriste iskustvo na telefonu, kroz mobilnu aplikaciju Android Auto, bit će prebačeni u Google Assistant način vožnje. Počevši s Androidom 12, Google Asistant bit će ugrađeno iskustvo vožnje u pokretu", poručili su iz Googlea.

Treba naglasiti i da ako Assistant još nije dostupan u određenoj regiji ili zemlji, moguće je kao i prije koristiti Android Auto.URL članka Google najavio ukidanje Android Auta na mobitelima