Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

U zadnje se vrijeme govorka kako bi nova Samsungova mobilna uzdanica - Galaxy S4 – mogla doći opremljena sustavom za fotografiranje slika u luku od čitavih 360 stupnjeva. Sustav se navodno zove "Samsung Orb" (kugla) te nudi mogućnosti slične Googleovom Photo Sphereu ili sustavu koji se za istu namjenu korisni na Appleovim iPhone mobilnim telefonima.

Informaciju je navodno plasirao jedan od Samsungovih softverskih inženjera, a koji trenutačno radi na softveru za Galaxy S4. Prema njegovim riječima Samsung Orb bi trebao biti znatno bolji i kvalitetniji od Photo Sphere sustava, među ostalim i radi toga što bi Galaxy S4 trebao biti opremljen i kamerom od 13 megapiksela.

Ujedno se navodi kako će se takve slike moći bez ikakve daljnje obrade postavljati na Facebook i pregledavati u punoj širini, tj. u svih 360 stupnjeva.

Iako se prave hardverske specifikacije Galaxy S4 mobitela tek trebaju doznati, iz video zapisa koji su dostupni putem Interneta može se vidjeti kako će S4 biti otprilike iste veličine kao S3, ali će ujedno biti potpuno novog dizajna.

Stručnjaci i analitičari smatraju kako će Samsung predstaviti svoj novi vodeći mobilni telefon tek nakon Mobile World Congress 2013 konferencije, a koja se trenutačno održava u Barceloni. Kao grubi inicijalni datum spominje se sredina ožujka te samim time nije loše imati još malo strpljivosti – budući da je treći mjesec skoro pred vratima!URL članka Fotografska „kugla“ za Samsung S4?