Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

U zadnje se vrijeme govorka kako bi nova Samsungova mobilna uzdanica - Galaxy S4 – mogla doći opremljena sustavom za fotografiranje slika u luku od čitavih 360 stupnjeva. Sustav se navodno zove "Samsung Orb" (kugla) te nudi mogućnosti slične Googleovom Photo Sphereu ili sustavu koji se za istu namjenu korisni na Appleovim iPhone mobilnim telefonima.

Informaciju je navodno plasirao jedan od Samsungovih softverskih inženjera, a koji trenutačno radi na softveru za Galaxy S4. Prema njegovim riječima Samsung Orb bi trebao biti znatno bolji i kvalitetniji od Photo Sphere sustava, među ostalim i radi toga što bi Galaxy S4 trebao biti opremljen i kamerom od 13 megapiksela.

Ujedno se navodi kako će se takve slike moći bez ikakve daljnje obrade postavljati na Facebook i pregledavati u punoj širini, tj. u svih 360 stupnjeva.

Iako se prave hardverske specifikacije Galaxy S4 mobitela tek trebaju doznati, iz video zapisa koji su dostupni putem Interneta može se vidjeti kako će S4 biti otprilike iste veličine kao S3, ali će ujedno biti potpuno novog dizajna.

Stručnjaci i analitičari smatraju kako će Samsung predstaviti svoj novi vodeći mobilni telefon tek nakon Mobile World Congress 2013 konferencije, a koja se trenutačno održava u Barceloni. Kao grubi inicijalni datum spominje se sredina ožujka te samim time nije loše imati još malo strpljivosti – budući da je treći mjesec skoro pred vratima!

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.