Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

U zadnje se vrijeme govorka kako bi nova Samsungova mobilna uzdanica - Galaxy S4 – mogla doći opremljena sustavom za fotografiranje slika u luku od čitavih 360 stupnjeva. Sustav se navodno zove "Samsung Orb" (kugla) te nudi mogućnosti slične Googleovom Photo Sphereu ili sustavu koji se za istu namjenu korisni na Appleovim iPhone mobilnim telefonima.

Informaciju je navodno plasirao jedan od Samsungovih softverskih inženjera, a koji trenutačno radi na softveru za Galaxy S4. Prema njegovim riječima Samsung Orb bi trebao biti znatno bolji i kvalitetniji od Photo Sphere sustava, među ostalim i radi toga što bi Galaxy S4 trebao biti opremljen i kamerom od 13 megapiksela.

Ujedno se navodi kako će se takve slike moći bez ikakve daljnje obrade postavljati na Facebook i pregledavati u punoj širini, tj. u svih 360 stupnjeva.

Iako se prave hardverske specifikacije Galaxy S4 mobitela tek trebaju doznati, iz video zapisa koji su dostupni putem Interneta može se vidjeti kako će S4 biti otprilike iste veličine kao S3, ali će ujedno biti potpuno novog dizajna.

Stručnjaci i analitičari smatraju kako će Samsung predstaviti svoj novi vodeći mobilni telefon tek nakon Mobile World Congress 2013 konferencije, a koja se trenutačno održava u Barceloni. Kao grubi inicijalni datum spominje se sredina ožujka te samim time nije loše imati još malo strpljivosti – budući da je treći mjesec skoro pred vratima!

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.