Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

Fotografska „kugla“ za Samsung S4?

U zadnje se vrijeme govorka kako bi nova Samsungova mobilna uzdanica - Galaxy S4 – mogla doći opremljena sustavom za fotografiranje slika u luku od čitavih 360 stupnjeva. Sustav se navodno zove "Samsung Orb" (kugla) te nudi mogućnosti slične Googleovom Photo Sphereu ili sustavu koji se za istu namjenu korisni na Appleovim iPhone mobilnim telefonima.

Informaciju je navodno plasirao jedan od Samsungovih softverskih inženjera, a koji trenutačno radi na softveru za Galaxy S4. Prema njegovim riječima Samsung Orb bi trebao biti znatno bolji i kvalitetniji od Photo Sphere sustava, među ostalim i radi toga što bi Galaxy S4 trebao biti opremljen i kamerom od 13 megapiksela.

Ujedno se navodi kako će se takve slike moći bez ikakve daljnje obrade postavljati na Facebook i pregledavati u punoj širini, tj. u svih 360 stupnjeva.

Iako se prave hardverske specifikacije Galaxy S4 mobitela tek trebaju doznati, iz video zapisa koji su dostupni putem Interneta može se vidjeti kako će S4 biti otprilike iste veličine kao S3, ali će ujedno biti potpuno novog dizajna.

Stručnjaci i analitičari smatraju kako će Samsung predstaviti svoj novi vodeći mobilni telefon tek nakon Mobile World Congress 2013 konferencije, a koja se trenutačno održava u Barceloni. Kao grubi inicijalni datum spominje se sredina ožujka te samim time nije loše imati još malo strpljivosti – budući da je treći mjesec skoro pred vratima!

Još iz kategorije

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

Kineski mobiteli sada drže trećinu udjela na europskom tržištu

22.02.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona iznimno su moćni i to nije nikakva tajna, ali svejedno impresioniraju brojke kao one posljednje o stanju na europskom tržištu, gdje skoro pa trećinu udjela čine upravi kineski proizvođači. Konkretnije, riječ je o 32 posto, a sve zahvaljujući kompanijama kao Huawei, Oppo i Xiaomi.

Samsung predstavlja Galaxy Fold

Samsung predstavlja Galaxy Fold

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je dugo očekivani Galaxy Fold preklopni uređaj kojim se otvara potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Galaxy Fold ima prvi na svijetu 7,3-inčni Infinity Flex zaslon koji se preklapa u kompaktan uređaj s pokrovnim zaslonom te nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja videozapisa, igranja igara i raznih drugih mogućnosti koja će upotpuniti ovo jedinstveno korisničko iskustvo, tvrde njegovi tvorci.

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

Samsung predstavio novi Galaxy Tab S5e

21.02.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je najnoviji Galaxy Tab S5e. Novi je tablet tanji, lakši i dizajniran s pametnim značajkama. Uređaj dolazi s 10,5-inčnim zaslonom i velikim kapacitetom baterije.