CES 2022: LG predstavio najveći i najmanji OLED TV koji trenutno postoji

Kvaliteta OLED televizora u odnosu na LCD konkurenciju je vidljiva već golim okom, ali mana je i dalje to što dolaze u manje veličina pa samim time ne zadovoljavaju šire tržište. Upravo na to mislio je LG pa na CES sajmu u Las Vegasu predstavio najmanji i najveći OLED TV koji trenutno postoji.

Riječ je o divu od 97 inča i patuljku od 42 inča. Naravno, ako ne računamo prvotne OLED primjerke televizora, koji se zbog ranih stadija tehnologije i nedostupnosti na širem tržištu baš i ne mogu uspoređivati. Ali, red je da ih spomenemo, radi se o LG EL9700 od 15 inča i Sony XEL-1 od 11 inča. Vratimo se sad aktualnim primjercima.

U ovom smislu LG kao da se natječe sa samim sobom jer 2019. je predstavio 88-inčni 8K OLED TV, no sad je otišao korak naprijed i korak natrag... Ako se činjenica da ovaj 97-inčni OLED TV ima "samo" 4K rezoluciju. Nije poznato zašto se odlučilo tako nešto s obzirom da glasine idu u smjeru da će ovaj TV koštati osjetno više nego 8K model iz 2019.

I tu širinu zaokružiti s 42-inčnim modelom koji će svakako naći svoje kupce s obzirom da nisu svi zaluđeni veličinom. Nekima je bitnija praktičnost. Južnokorejska kompanija kao da je u smislu inovativnosti i marketinga "procvjetala" otkako je prestala proizvoditi pametne telefone.

Datum kad će ova dva televizora, odnosno modela, izaći na tržište nije poznat, kao ni cijene, ali "šuška" se o njima. Veći TV bi trebao koštati oko 40.000 američkih dolara, čak 10.000 dolara više od 88-inčnog 8K modela. A onaj manji TV bi se mogao prodavati za otprilike tisuću dolara, što nije loše, ali je osjetno skuplje od mnogo većih televizora, iza kojih stoje ugledne kompanije.

Treba vidjeti kako će LG proći na tržištu s ovom idejom. A opet, bitno je da se piše o kompaniji i činjenica da imaju najveći i najmanji OLED TV na svijetu, donosi potrebnu pažnju...URL članka CES 2022: LG predstavio najveći i najmanji OLED TV koji trenutno postoji