CES 2022: Asus predstavio novi ROG Zephyrus Duo 16 laptop

Asus iz godine u godinu oduševljava na CES sajmu u Las Vegasu predstavljanjem sjajnih uređaja, a tako je bilo i ove godine s nadolazećim gaming prijenosnim računalom Zephyrus Duo 16. Ujedno, riječ je o najmoćnijem od svih računala koje je kompanija predstavila na sajmu.

Poboljšani dizajn spaja 16-inčni glavni zaslon sa sekundarnim 14,1-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, uz 4K rezoluciju. Posebnost je ROG ScreenPad Plus, dodirna ploča koja se izdiže iz "tijela" na redizajniranim "ručicama" kada podignete poklopac. Zakreće se do kuta od 13 stupnjeva te se praktički može spojiti s dnom glavnog zaslona, a budući da je gotovo bez okvira, izgleda kao jedan veliki zaslon, kada se gleda direktno. Takav položaj poboljšava i hlađenje uređaja.

Asus će imati dva različita zaslona za ovaj model. Prvi je Nebula HDR QHD panel s omjerom 16:10 i brzinom osvježavanja od 165Hz. Koristit će mini-LED pozadinsko osvjetljenje sposobno postići svjetlinu od 1100 nita i pokrivat će 100 posto P3 prostor boja. Certificiran je s DisplayHDR 1000, a mini LED diode omogućavat će precizno lokalno zatamnjenje.

Druga opcija je ROG-ekskluzivna ploča Dual Spec. Razvijen s BOE, omogućuje vam da birate između gledanja u 4K s brzinom osvježavanja od 120 Hz ili 1080p pri 240Hz. Za gamere to znači da na jednom prijenosnom računalu gameri mogu imati brzi 4K zaslon i brži zaslon kalibra za e-Sport.

Budući da je ovo prijenosno računalo namijenjeno gamingu i stvaranju sadržaja, bit će izvedeno s vrhunskim komponentama. Konfiguracije sežu do procesora serije AMD Ryzen 9 6980HX i mobilne grafike Nvidia GeForce RTX 3080 Ti. Također će imati do 32GB DDR5 memorije i do 2TB PCIe NVMe Gen 4 SSD memorije.

Cijene nisu objavljene, ali s obzirom na cijenu njegovog prethodnika iznad 3000 američkih dolara, trebala bi se očekivata sličnu cijenu i za Duo 16. Na tržište stiže tijekom prvog kvartala ove godine.URL članka CES 2022: Asus predstavio novi ROG Zephyrus Duo 16 laptop