CES 2021: TCL predstavio novu TCL 20 seriju pametnih telefona

Kineski TCL na virtualnoj inačici CES sajma predstavio je TCL 20 seriju pametnih telefona, “pojačanih” NXTVISION 2.0 tehnologijom za zaslone. Kako u kompaniji navode, riječ je o uređajima koji su cjenovno prihvatljivi, a ujedno nude sjajne performanse.

U odnosu na prošlogodišnju TCL 10 seriju, ovogodišnja nudi sve što korisnici u ovom trenutku trebaju. U prvom redu, to su 5G mogućnosti, poboljšana reprodukcija slike i solidne performanse po pitanju baterije. Cijena 5G modela bit će ispod 300 eura, što dovoljno govori u prilog tezi o "cjenovno prihvatljivim modelima".

"Nakon uspješnog predstavljanja TCL Mobile brenda, ova će godina biti jako važna za naše poslovanje obzirom na momentum koji smo stvorili u 2020., a donio nam je nastavak rasta i potvrdu da smo jedan od najvećih svjetskih "end-to-end" brendova za potrošačku elektroniku. Ove godine pojačali smo ponudu 5G povezivosti i to po pristupačnim cijenama, što znači da će uređaji i mogućnosti koje pruža 5G tehnologija biti dostupniji mnogima diljem svijeta. Ujedno, ponosni smo na činjenicu što nismo kompromitirali premium mogućnosti i naš prepoznatljiv dizajn", naveo je Aaron Zhang, izvršni direktor (CEO) u TCL Communication.

Što se pak tiče konkretnijih poboljšanja u odnosu na TCL 10 seriju, izuzev 5G mogućnosti, može se primijetiti bolja konverzija iz SDR u HDR, pojačana kalibracija bolja i više mogućnosti za zaštitu očiju. Sami zaslon bit će poboljšan s AI softverom za prilagodbu i manjom mogućnosti krivog dodira.

Pametni telefon TCL 20 5G ima FHD+ Dotch zaslon od 6,67 inča, podršku za HDR10, pogoni ga Snapdragon 690 5G procesor i ima bateriju od 4500mAh. Što se kamere tiče, ona glavna je trostruka i ima 48 megapiksela. Dolazi u sivoj i plavoj boji, a najprije će biti dostupan u Italiji za 299 eura, dok će kroz veljaču dolaziti na druga tržišta.

Nije to sve, predstavljen je i TCL 20 SE, koji ima zaslon od 6,82 inča i mogućnosti kao 5G model. Uz dodatak Smart Floating Windowa i omjer zaslona 20.5:9 za bolje iskustvo gledanja videosadržaja. Procesor je identičan, ali baterija je 5000mAh. Ima nešto slabiju kameru i nešto manje kvalitetan dizajn, zbog čega će koštati 149 eura. Dolazi u crnoj i zelenoj boji, a navodi se da će od idućeg mjeseca biti dostupan u više zemalja svijeta.URL članka CES 2021: TCL predstavio novu TCL 20 seriju pametnih telefona