CES 2021: TCL najavio Google TV seriju uređaja

Lider na tržištu potrošačke elektronike TCL Electronics, najavio je na CES 2021. TCL Google TV seriju, s kojom kreće najprije u Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon toga i u ostatku svijeta.

Na ovaj način objedinit će se Googleove mogućnosti za pametnu televiziju zajedno s TCL-ovom tehnologijom koja se tiče zaslona i jedna je od vodećih u svjetskim razmjerima. Primjerice, radi se o Mini-LED, 8K i QLED zaslonima, a uz Google će dobiti potpuno novo ruho zahvaljujući iskustvu koje on u softverskom smislu nudi.

"Predstavljanje TCL Google TV uređaja podići će naše partnerstvo s Googleom na višu razinu", rekao je Kevin Wang, izvršni direktor (CEO) TCL Industrial Holdingsa i TCL Electronicsa.

Naravno, noviteti koje je najavio u suradnji s Googleom nisu slučajni i dio su jedne šire strategije na razini kompanije.

"Ove godine na CES sajmu odlučili smo se za tematiku "Iskusi više" (eng. experience more) i smatramo da ćemo kombinacijom vrhunskih zaslona s pametnim i vrijednim sadržajem omogućenim od strane Googlea, postići upravo to za naše korisnike diljem svijeta", dodao je Wang.

Ni u Googleu nisu ravnodušni na posao koji će se postići kroz ovu suradnju. Svjesni su onoga što TCL može na globalnoj razini i to im mnogo znači.

"Uzbuđeni smo zbog partnerstva s TCL-om kako bismo omogućili Google TV korisnicima diljem svijeta", kazao je Shobana Radhakrishnan, direktor u Google TV.

Što se samih mogućnosti tiče, TCL Google TV donosi na jednom mjestu filmove, emisije, prijenos uživo i više kroz razne aplikacije ili pretplate te ih organizira za svakog korisnika na način koji mu odgovara.

Dakle, nudi personalizirano iskustvo, a prema njemu i prijedloge sadržaja koji bi korisnik možda želio pratiti. Ujedno, Google će odgovoriti korisnicima na sva pitanja oko sadržaja, a sve skupa može se kontrolirati i glasovnim naredbama.URL članka CES 2021: TCL najavio Google TV seriju uređaja