CES 2021: Pandemija koronavirusa aktivirala potražnju za tabletima, TCL uskače s novom serijom

Pandemija koronavirusa omogućila je novi život za tržište tableta, a da bi ponuda bila kvalitetnija i raznovrsnija, pobrinuo se kineski TCL novom serijom uređaja koji nisu samo za zabavu već i učenje.

Riječ je o TCL NXTPAPER i TCL TAB 10s tabletima, a prednost su im zasloni. Što ne čudi jer se kineska kompanija specijalizirala upravo za proizvodnju zaslona pa često donosi inovacije i razne novitete na tom području. Stoga, logično je da se ponuda TCL-a posljednjih godina "podebljala" na uređaje koji koriste zaslone. Strateško je to širenje ekosustava kineskog proizvođača.

"Tablet NXTPAPER glavni je primjer Display Greatness filozofije koju je TCL Mobile utjelovio otkako je pokrenut prošle godine. On predstavlja vertikalnu integraciju ekosustava, koja može pomoći u stvaranju novih proizvoda vrlo brzo i povoljno. Također, novi tip zaslona direktno će koristiti zaposlenicima i studentima, koji zbog trenutne situacije moraju raditi i(li) učiti na daljinu. Jer, potaknut će im produktivnost, olakšati život i očuvati oči", naglasio je Stefan Streit, generalni menadđer za globalni marketing u TCL Communication.

Sama NTXPAPER tehnologija predstavljena je na prošlogodišnjem IFA sajmu i donosi impozantne mogućnosti zaslona s visoko-reflektirajućom IPS tehnologijom. Na taj način nudi 25 posto više kontrasta u odnosu na većinu e-ink tableta i 65 posto je učinkovitiji od standardnih LCD zaslona, čime se štedi energija. Ujedno, ova tehnologija optimizirana je za zabavu, učenje, rad i druge aktivnosti.

Kao što ime govori, ovaj tablet nudi iskustvo kao da se čita s papira, pa su oči opuštenije i zaštićenije. Veličina mu je 8 inča, tehnologija FHD, ima osmojezgreni procesor i bateriju od 5500mAh. Glavna kamera ima osam megapiksela, a prednja pet megapiksela. U travnju dolazi na tržišta u Europi, Bliskom istoku, Africi, Latinskoj Maerici i Azijsko-pacifičkoj regiji po početnoj cijeni od 349 eura.

Što se pak tiče TAB 10s tableta, ima zaslon od 10,1 inča, osmojezgreni procesor, bateriju od 8000mAh i podršku za 4G LTE. Također nudi zaštitu očiju te cijeli niz zanimljivih mogućnosti za učenje, što znači da je prvenstveno namijenjen učenicima i studentima. U ožujku stiže na tržišta diljem Europe, Sjeverne Amerike, Bliskog istoka, Afrike, Kine, Latinske Amerike i Azijsko-pacifičke regije po cijeni od 249 eura za 4G LTE verziju i po cijeni od 199 eura za Wi-Fi verziju.URL članka CES 2021: Pandemija koronavirusa aktivirala potražnju za tabletima, TCL uskače s novom serijom