CES 2021: Novi Lenovo Legion gaming laptopi s još jačim performansama

Gaming svijet može se doimati kao putovanje u paralelni svijet bez potrebe napuštanja udobnosti vlastitog doma. Razvoj video igara kao izvora društvene interakcije i zabave uz fizičku odvojenost još se više ubrzao tijekom „novog normalnog“. Na ovogodišnjem CES-u Lenovo je predstavio modernije gaming uređaje visokih performansi s Lenovo Legion osobnim računalima i dodacima koji sadrže najnovije gaming značajke i bolje hlađenje.

Lenovo Legion danas predstavlja svoju novu liniju računala spremnu za igranje koja koristi umjetnu inteligenciju (AI) za automatsko omogućavanje neometanog igranja. Korisnici se mogu osloniti na integrirano strojno učenje kako bi se podigle postavke igranja i framerate na profesionalne razine. Bez obzira na kojoj se etapi vašeg gaming putovanja nalazite i gdje god igrate zavoljet ćete brutalne performanse i minimalistički stil novih uređaja: prijenosnog računala Lenovo Legion 7 s impresivnim 16-inčnim zaslonom, 15-inčnog Lenovo Legion 5 Pro, 15-inčnog Lenovo Legion Slim 7 i prijenosnog računala Lenovo Legion 5 koje je dostupno u dvije veličine ekrana.

Lenovo Legion linija u 2021. korisnicima donosi još jače gaming performanse uz pomoć hardverskih i softverskih inovacija. Nova prijenosna računala Lenovo Legion visoko su kvalitetne izrade s inteligentnim termalnim rješenjem Lenovo Legion Coldfront 3.0 za do 18% veći protok zraka u usporedbi s prijašnjom generacijom čime se bolje upravlja toplinom i bukom koju generira sirova procesna snaga. Niže temperature sustava omogućuju optimizirane performanse i cjelodnevnu mobilnost s dugotrajnijom autonomijom baterije.2 Višestruki senzori smješteni su na procesoru, grafičkoj kartici, stražnjim i bočnim termalnim otvorima, kao i na SSD memorijskoj kartici i osloncu za dlan kako bi se informacije u nanosekundi mogle prenositi i na taj način predvidjeti toplinsku krivulju sustava tijekom igranja bez zastoja. Kako bi se toplina bolje odvodila proširili smo bakreni sustav hlađenja s do 82% većom površinom termalnih ploča uspoređujući s prijašnjom generacijom te izbušili obilne rupe u donjem dijelu kućišta te čak i ispod tipkovnice kako bi se uređaj bolje hladio. Stoga, maksimalno iskoristite gaming hardver novog prijenosnog računala Lenovo Legion jer je izrađen da bi to podnio.

Kako bi isporučio kvalitetu visoke razlučivosti, glatki odaziv i točnost boja zaslona što je san svakog igrača, Lenovo je napravio korak dalje prema sveobuhvatnom iskustvu s prvim na svijetu 16-inčnim QHD 165Hz gaming prijenosnima računalima - novim Lenovo Legion 7 i Lenovo Legion 5 Pro. Igrajte u najboljem izdanju s ovogodišnjim još bržim odazivom od milisekunde, uz anti-ghosting, mekanim prekidačima i boljem mehaničkom osjećaju specijalizirane gaming tipkovnice Lenovo Legtion TrueStrike uz opcionalnu značajku RGB pozadinskog osvjetljenja i u novoj boji koja je u skladu s uređajem čime se stvara sveukupno kohezivniji izgled.

Kako bi se držao korak uz akciju vrhunskih igara potrebne su značajke specifične za igre i vrhunski softver. Zahvaljujući novom softveru kojim upravlja umjetna inteligencija u sklopu značajke Legion Edge tvrtke Lenovo Vantage, igrači s uređajima Lenovo Legion sada mogu držati izrazito visoki framerate i smanjiti lag u igri s novom podrškom za overclocking procesora i grafičke kartice.4 Nova postavka inteligentnog načina automatske optimizacije Lenovo Q-Control (samo pritisnite Fn + Q) samo je jedan od načina na koji ovaj softverski alat pomaže u prilagođavanju vaših gaming performansi. S uključenim Inteligentnim načinom rada, snaga umjetne inteligencije dolazi na vidjelo jer automatski prepoznaje instalirane igre i unakrsno ih provjerava u odnosu na unaprijed učitani set od 16 vrhunskih naslova. Zatim aktivira idealne postavke potrebne za osiguranje najvećeg FPS-a za tu određenu igru bez ugrožavanja vašeg rada i / ili grafičkog iskustva. Za bilo koju igru izvan ove posebne skupine vrhunskih naslova aktivira se način automatske optimizacije kako bi se konfigurirale najuravnoteženije postavke performansi računala

Novi Lenovo Legion AI Engine je naša kombinacija najboljeg hardvera u klasi, softvera, firmvera i podrške za upravljačke programe koji svi zajedno pomažu u overclockingu performansi vašeg osobnog računala dijeleći Thermal Design Power6 (TDP) između procesora i grafičke kartice za bolje upravljanje bilo kojeg gaming induciranog opterećenja. Primjerice, kada ste zaokupljeni nekom role-playing igrom koja se u velikoj mjeri oslanja na performanse grafičke kartice kako bi se održao visoki FPS potreban za uživanje u tom iskustvu nalik filmu. Sve mogućnosti umjetne inteligencije svojstvene za Lenovo AI Engine pokreću interne procese sustava i softverske značajke potrebne za usmjeravanje neiskorištenog napajanja s vašeg procesora na grafičku karticu ili obrnuto, ovisno o tome gdje je to najpotrebnije. To nije magija, to je samo strojno učenje.

„Kada kombinirate svu ovu novu tehnologiju umjetne inteligencije tvrtke Lenovo s pametnijim i vrhunskim NVIDIA- RTX Tensor Cores 3.0 dobijete izuzetne performanse. Iskusite realističnu sliku novih razina uz zadivljujuće grafičke efekte novog Ray Tracing 2.0 s grafičkim karticama za prijenosna računala NVIDIA GeForce RTX (dolazi uskoro). Streameri će se oduševiti streaming mogućnostima koje vaše prijenosno računalo Lenovo Legion može pretvoriti u virtualni kućni studio. NVIDIA koristi glasovne i video efekte uz umjetnu inteligenciju koji vam omogućuju automatsko uokvirivanje kadra uživo. Uz to možete učiniti i više. Osim toga, tu je i NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling) koja koristi umjetnu inteligenciju za pomoć grafičkom procesoru u prikazivanju ponavljajućih scena u filmskoj kvaliteti bez preopterećenja sustava“, ističu u Lenovu.

Nova prijenosna računala Lenovo Legion su u 2021. među prvima koja sadrže novu generaciju mobilnih procesora AMD Ryzen (dolaze uskoro) za izvanredne performanse. Štoviše, Harman zvučnici Lenovo Legion sada su optimizirani s Nahimic Audio tvrtke SteelSeries. Pripremite se za gaming u 7.1 sustavu surround zvuka u kombinaciji sa slušalicama ili vanjskim zvučnicima što predstavlja nadogradnju prethodnog 5.1 sustava. Dizajniran za hardcore igrače, Nahimic Audio pruža vrhunske značajke poput noćnog načina rada s pametnom regulacijom glasnoće za podešavanje razine zvuka u različitim postavkama i Sound Tracker7 koji vizualno pokazuje smjer zvuka u igri. Uz to, dijeljenje zvuka omogućuje reprodukciju zvuka na dva gaming headseta istovremeno s jednog računala. Ove intuitivne audio značajke pružaju potpuno iskustvo u igri.

„Lenovo Vantage također donosi brzinu za korisnike prijenosnih računala Lenovo Legion u svom najnovijem ažuriranju, omogućujući brzu optimizaciju postavki i personaliziranje iskustva kako biste se mogli vratiti u igru. Putem novog progresivnog predmemoriranja web aplikacija, Lenovo Vantage će se sada učitati za samo nekoliko sekundi bez obzira gdje se nalazite u svijetu. Također, na svim uređajima Lenovo Legion sada je dostupna nedavno pokrenuta usluga Vantage Smart Performance Services. Nova dijagnostička usluga tvrtke Lenovo ima mogućnost smanjiti zastoj računala skeniranjem, otkrivanjem i uklanjanjem špijunskog softvera, zlonamjernog softvera i softvera koji prikazuje reklamne poruke, kao i rješavanje problema s mrežom i pristupom te automatsko podešavanje računala, što rezultira boljom internetskom vezom i sveobuhvatnim bržim radom osobnog računala“, pojašnjavaju u Lenovu.URL članka CES 2021: Novi Lenovo Legion gaming laptopi s još jačim performansama