Brz prijenos datoteka i jednostavan rad

Huawei je nedavno predstavio svoj flagship prijenosnik s FullView zaslonom i čitavim nizom naprednih funkcija – MateBook X Pro, a uređaj korisnicima otvara razne mogućnosti, bilo da je riječ o korištenju za poslovne potrebe ili opuštanju uz igre, ističu iz ovog kineskog proizvođača pametnih telefona, prijenosnika i tableta.

Jedna od brojnih funkcionalnosti laptopa je i Multi-screen Collaboration, koja radi zahvaljujući tehnologiji Huawei Share. Ona omogućuje brz i praktičan prijenos datoteka kod obavljanja posla, tako da se korisnici više ne moraju oslanjati na kablove ili aplikacije trećih strana, pojašnjavaju iz kompanije.

„Potreba za prebacivanjem podataka između različitih uređaja u prošlosti je znala predstavljati probleme. Iako je dokumente uvijek moguće poslati e-poštom, korištenjem raznih aplikacija ili prebacivanjem podataka preko kabela i prijenosnih tvrdih diskova, svi ti načini iziskuju previše vremena. Zato je Huawei razvio Huawei Share tehnologiju. Ona omogućuje projiciranje zaslona telefona na prijenosno računalo i prijenos podataka između dva uređaja odmah. Za početak, sve što treba napraviti je prisloniti područje NFC-a pametnog telefona nasuprot NFC oznake na prijenosnom računalu“, tvrde u Huaweiju.

Od tamo je zatim moguće jednostavno povući fotografije ili dokumente koji se žele prenijeti između dva uređaja, bez potrebe za nošenjem kabela sa sobom ili preuzimanjem aplikacija trećih strana, a prijenosi su izvršeni u nekoliko sekundi.

Uz Multi-screen Collaboration funkciju, čak je moguće izravno otvoriti i uređivati datoteke na telefonu pomoću prijenosnog računala. Ažurirana datoteka se po završavanju posla automatski sprema na izvorno mjesto na telefonu. Moguće je reproducirati videozapise i uređivati fotografije spremljene na telefonima preko prijenosnika, što će brojnim korisnicima biti od koristi.

Za brojne korisnike odabir prijenosnog računala ovisio je o performansama, mogućnostima povezivanja perifernih uređaja i kvaliteti prikaza, no danas sposobnost prijenosnog računala da korisnika neprimjetno povezuje s drugim uređajima i poveća produktivnost postaje jednako važna. Huawei MateBook X Pro dizajniran je za korištenje distribuirane tehnologije kako bi se pomaknule granice između Windows i Android sustava te omogućila suradnja između uređaja na razini sustava, tvrde u kompaniji.

„MateBook X Pro prijenosnik otvara i mogućnosti komunikacije na različitim uređajima. Primjerice, kad se prijenosno računalo koristi na poslu i prima poziv na povezani telefon, na njega je moguće odgovoriti izravno s prijenosnog računala, bez potrebe za neprestanim prebacivanjem pogleda između uređaja“, ističu iz Huaweija.

Vrijedi spomenuti i da je Huawei MateBook X Pro opremljen baterijom kapaciteta 56 Wh, koja pruža impresivno trajanje baterije, te dolazi s prijenosnim punjačem, a kako ovaj punjač ima Type-C priključak, može puniti i druge Huaweijeve telefone i tablete s istim priključkom, što može olakšati putovanja, dodaju iz Huaweija.

S Huaweijem MateBook X Pro, kompanija želi pružiti fleksibilno radno iskustvo modernim profesionalcima, a prijenosno računalo jednostavno se povezuje s telefonima, a korisnici uz MateBook X Pro mogu postaviti mobilni radni prostor gdje god se nalazili, zaključuju u Huaweiju.URL članka Brz prijenos datoteka i jednostavan rad