ICTbusiness TV: Utjecaj 5G mreža bit će izniman

Nova ICTbusiness TV emisija govori prije svega o dolasku 5G mreža kroz tehnologije i rješenja koja će ju omogućiti, ali i primjena gdje će se dogoditi. 5G će biti najtransformativnija komunikacijska tehnologija generacije i omogućit će beskonačan broj novih usluga, uključujući napredne mogućnosti upravljanja energijom što će biti ključno za rješavanje rastućih izazova vezanih za potrošnju energije i održivost. Upravo o tome za ICTbusiness TV govori Igor Grdić član Uprave Vertiv Hrvatska.

Sljedećih godina doprinos 5G-a gospodarskom rastu bit će prilično skroman, jer će se većina telekomunikacijskih tvrtki fokusirati na izgradnju infrastrukture i optimiziranje mreža. No, već od 2025. godine predviđa se da će ta ulaganja imati sve snažniji učinak na globalno gospodarstvo. Upravo o tome smo razgovarali s Tanjom Čuraković Jakovljević, voditeljicom usluga strateškog i operativnog savjetovanja u sektoru tehnologija, medija i telekomunikacija iz PwC-a Hrvatska.

Ono što je sasvim jasno je da od 5G-a su velika očekivanja i to u mnogobrojnim segmentima ljudskog rada i djelovanja od zdravstva, poljoprivrede, industrije, pametnih gradova.URL članka ICTbusiness TV: Utjecaj 5G mreža bit će izniman