ICTbusiness TV: Kakva je budućnost medija i komunikacija

ICTbusiness TV: Kakva je budućnost medija i komunikacija

I ove godine ICTbusiness TV donosi vam TV emisiju o događanjima na Weekend Media Festivalu koji je krajem rujna održan u Rovinju gdje smo imali prilike razgovarati s vrlo zanimljivim sugovornicima od Jean-Claude Biverom, čelnikom Tag Heuera i Hublota koji govori o srazu modernog i vječnog, digitalnog i ne digitalnog.

Inače ove godine Weekend Media Festival tijekom tri dana trajanja u Rovinju je okupio više od 5000 sudionika, uključujući više od 550 novinara te 350 studenata. Posjetitelji su u pet dvorana tako imali prilike sudjelovati na preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje je održalo više od 150 zanimljivih govornika iz čitave regije i svijeta.

O tome što je donio WMF 2019 govori i direktor konferencije Nikola Vrdoljak koji ističe kako su paneli bili vrlo zanimljivi, ljudi su se družili i razmjenjivali informacije i iskustva što je u komunikacijskoj industriji vrlo značajno. Koliki utjecaj na svijet digitalnog ima korisničko iskustvo pričala je Valeria Adani oz Ideana koja ističe kako je jako važno razmiljeti korisnika. O korisničkom iskustvu i transformaciji govori i Martin Ward iz Oracla, a o stanju na domaćem tržištu i trendovima Vladimir Knežević također direktor aplikativnog dijela poslovanja za Adriatic regiju iz Oracla.

Sve je to nemoguće bez kvalitetnih podatkovnih mreža, pa tako i 5G mreža koje dolaze o čijem značaju govori Nataša Malić, direktorica Sektora pristupnih mreža u Hrvatskom Telekomu.

Iako bi neki pomislili kako je vrijeme tiskanih medija završilo s takvim se razmišljanjima ne slaže Raido Soom iz estonske Postimees Grupe koji smatra da se digitalni i analogni svijet sasvim dobro nadopunjuju.

 

Još iz kategorije

A1 Telekom Austria Group kupio 5G spektar za 65,6 milijuna eura

A1 Telekom Austria Group kupio 5G spektar za 65,6 milijuna eura

11.09.2020. komentiraj

A1 Telekom Austria AG, austrijska podružnica A1 Telekom Austria Group, sudjelovala je posljednjih tjedana u dražbi za više frekvencijskih opsega i to za 700, 1500 i 2100 MHz, a kako rezultat kupili su spektar za 65,6 milijuna eura.

Ericsson će podržati lansiranje Telefónica Spain 5G

Ericsson će podržati lansiranje Telefónica Spain 5G

11.09.2020. komentiraj

Ericssonovi profesionalci na terenu, zajedno s Telefónicom, rade na tome da osiguraju da 5G bazne stanice širom mreže budu u potpunosti operativne kada Telefónica Spain učini uslugu dostupnom svojim pretplatnicima. Očekuje se da će tisuće lokacija biti aktivirane prije kraja 2020. godine. Telefonica Spain do kraja godine cilja pokrivanje 5G za 75 posto stanovništva.

TDC Danska uveo 5G u suradnji s Ericssonom

TDC Danska uveo 5G u suradnji s Ericssonom

09.09.2020. komentiraj

Danski pružatelj komunikacijskih usluga TDC nadmašio je plan uvođenja 5G mreže te je brzom implementacijom omogućio lansiranje 5G u većem dijelu Danske već 7. rujna, a u uspostavi terenske organizacije, izgradnji i optimizaciji ove mreže značajnu ulogu imaju stručnjaci Ericsson Nikola Tesla (ENT) Grupe.