CLOUD VIDEO

Rješenje razvijeno u Hrvatskoj, nagrađeno u Las Vegasu

Rješenje razvijeno u Hrvatskoj, nagrađeno u Las Vegasu

Amagi, globalni SaaS lider koji pruža cloud video rješenja, objavio je da je njegov DYNAMIC, proizvod razvijen u hrvatskom inovacijskom centru, osvojio nagradu na najvećoj konferenciji za broadcastere, NAB Show 2024 u Las Vegasu.

U kategoriji "Asset Management, Automation and Playout", rješenje koje je osmislio i realizirao Amagi tim iz Zagreba i Osijeka dobilo je priznanje "Product of the Year" za 2024.

Riječ je o inovaciji koja otvara nove trendove u tehnologiji video prijenosa uživo jer omogućuje brzo i jednostavno aktiviranje cloud infrastrukture tijekom trajanja događaja i deaktiviranja po njegovom završetku. Za prijenos događaja više nije potrebno dodatno ulaganje u fizičku infrastrukturu i licence, što korisnicima donosi niže operativne troškove i mogućnost fleksibilnog upravljanja livestreamom na daljinu.

Posebno je koristan za vlasnike prava live sportskih, glazbenih, informativnih i ostalih događaja jer olakšava i distribuciju sadržaja na B2C aplikacije, čime se otvaraju dodatni kanali za prihode od oglašavanja. Otvara i mogućnost za povećanje angažmana i retencije gledatelja uz integracije interaktivnih elemenata poput grafika te veću fleksibilnost zahvaljujući mogućnosti upravljanja s više live streamova paralelno.

Amagi je na konferenciji, osim prijavom projekata za nagrade, sudjelovao u nekoliko panela o broadcastingu i migraciji servisa na cloud infrastrukturu, gdje je predstavio i ostala rješenja iz svojeg portfelja koja donose niz inovacija u svijetu broadcastinga.