ZIP po četvrti put organizira besplatne radionice „Coding for Women“

ZIP po četvrti put organizira besplatne radionice „Coding for Women“
Fotolia

Zagrebački inkubator poduzetništva nastavlja s provedbom specijaliziranih IT programa. Tako će se krajem veljače i početkom ožujka održati četvrti po redu niz besplatnih radionica na kojima će pripadnice ljepšeg spola učiti o osnovama kodiranja.

U ZIP-u su, poučeni vlastitim iskustvima, uvidjeli kako u ICT industriji i dalje postoji velik nesrazmjer u broju muških i ženskih developera. Kako bi doprinijeli smanjenju tog jaza, odlučili su održavati besplatne radionice kodiranja za žene koje će se krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca održati po četvrti put. U tomu će im pomoći Veleposlanstvo SAD-a.

Predavanja će držati developer i vlasnik tvrtke transpose.xyz Ivan Čuljak. Njegova je agencija za razvoj softvera specijalizirana za Xamarin i Azure rješenja. Učit će se o Xamarinu, alatu koji omogućuje razvoj nativnih aplikacija za mobilne platforme Android, iOS i Windows, i to sve u jednom programskom jeziku. Razvojem takvih aplikacija skraćuje se vrijeme izrade aplikacija, budući da se dio koda dijeli među platformama.

Polaznice će kroz radionice naučiti osnovne i nešto naprednije koncepte razvoja mobilnih aplikacija. Proći će kroz specifičnosti različitih platforma, uobičajene zahtjeve i najbolje prakse. Kroz učenje će razviti mobilnu aplikaciju za Android, iOS i Windows platforme s backendom na Microsoft Azure oblaku. Prijave su otvorene 22. veljače, a prva cjelodnevna radionica na rasporedu je 25. veljače. Nakon toga održat će se još dvije, i to 26. veljače i 5. ožujka. Sve dame koje žele sudjelovati trebaju imati instaliran Visual Studio te ispuniti online formular.