ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

Foto: Fotolia

Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici, #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira novo vikend natjecanje nazvano #startupZG. Ono će se održati 1. prosinca od 9 do 20 sati i dva dana kasnije od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od deset tisuća kuna. Prijave su otvorene do 27. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.

Na početku vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici ”Kako napraviti dobru prezentaciju” kako bi naučili predstaviti svoju poslovnu ideju potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima te rad na razvoju.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi je predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov projekt Master Class. Ovaj će put gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom koji je najpoznatiji po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati prvog dana natjecanja u 18 sati i timovima bi kroz interaktivan način rada trebalo pomoći u razvoju poslovne ideje.

Još iz kategorije

Večer inovacija u centru HUB385

Večer inovacija u centru HUB385

18.11.2017. komentiraj

Sljedećeg tjedna u prostoru inovacijskog centra HUB385 održat će se IoT Innovation Night Zagreb. Događaj je zamišljen kao druženje i razmjena znanja s brojnim stručnjacima iz IoT svijeta, a nazočnima će ujedno biti predstavljeni EU projekti financirani u programu Obzor 2020 – IoT – European Platforms Initiative (IoT-EPI).

Tele2 predstavio posebne blagdanske ponude

Tele2 predstavio posebne blagdanske ponude

18.11.2017. komentiraj

Operater Tele2 predstavio je nove, posebne blagdanske pakete koji su objedinjeni pod imenom podbörka. Oni uz tarife i pametne telefone sadržavaju i PlayStation 4 konzole koje će korisnici dobiti po vrlo povojnim cijenama.

FER organizira Dan otvorenih vrata

FER organizira Dan otvorenih vrata

17.11.2017. komentiraj

FER organizira Dan otvorenih vrata u prostorijama fakulteta koji će se održati u subotu 25. studenoga 2017. od 10.00 do 16.00 sati u Unskoj ulici 3. S Fakulteta ističu kako je događaj namijenjen prvenstveno maturantima i učenicima srednjih škola, koji će uskoro morati donijeti važnu životnu odluku, izbor fakulteta, te svima koji žele saznati nešto više o FER-u, mogućnostima studiranja i stručnog usavršavanja na njemu.