ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

Foto: Fotolia

Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici, #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira novo vikend natjecanje nazvano #startupZG. Ono će se održati 1. prosinca od 9 do 20 sati i dva dana kasnije od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od deset tisuća kuna. Prijave su otvorene do 27. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.

Na početku vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici ”Kako napraviti dobru prezentaciju” kako bi naučili predstaviti svoju poslovnu ideju potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima te rad na razvoju.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi je predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov projekt Master Class. Ovaj će put gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom koji je najpoznatiji po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati prvog dana natjecanja u 18 sati i timovima bi kroz interaktivan način rada trebalo pomoći u razvoju poslovne ideje.

Još iz kategorije

Balkan ICO Express u Zagreb dovodi 12 blockchain projekata u potrazi za investitorima

Balkan ICO Express u Zagreb dovodi 12 blockchain projekata u potrazi za investitorima

24.05.2018. komentiraj

U Zagrebu će se 05. lipnja održati prvi regionalni ICO pitch pod nazivom Balkan ICO Express, na kojem će čak 12 timova imati priliku predstaviti svoje projekte pred potencijalnim investitorima.

Google pokušava regrutirati kreatora Ethereuma

Google pokušava regrutirati kreatora Ethereuma

23.05.2018. komentiraj

Googleova matična kompanija Alphabet donosi niz tehnologija i usluga koje nam obogaćuju i olakšavaju život, ali sve to ne dolazi samo od sebe već zahvaljujući vrhunskim stručnjacima zaposlenima u njoj. Zato ne čudi što se konstantno pokušava dovoditi najbolje od najboljih u svim poljima, među koje spada i Vitalik Buterin.

Održano završno esports natjecanje Battle4Split

Održano završno esports natjecanje Battle4Split

23.05.2018. komentiraj

Nakon dva mjeseca online kvalifikacijskih turnira, najbolji regionalni esport timovi odmjerili su svoje snage u League of Legends i CS:GO računalnim igrama na LAN završnici Battle4Split natjecanja prošlog vikenda od 18. do 20. svibnja u Splitu.