ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

ZIP organizira Idea Bootcamp natjecanje

Foto: Fotolia

Nakon uspješno održanog natjecanja u Velikoj Gorici, #startupVG, Zagrebački inkubator poduzetništva organizira novo vikend natjecanje nazvano #startupZG. Ono će se održati 1. prosinca od 9 do 20 sati i dva dana kasnije od 9 do 15 sati u prostorima ZIP-a.

#startupZG natjecanje u razvijanju inovativnih poslovnih ideja je efikasan i brz način predstavljanja novih ideja, formiranja timova i validiranja poslovnih pothvata. Kako bi se natjecatelje dodatno motiviralo osigurana je i novčana nagrada od deset tisuća kuna. Prijave su otvorene do 27. studenog, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online.

Na početku vikenda sudionici će predstaviti svoje poslovne tehnološke ideje, a moguća je i prijava natjecatelja bez vlastite ideje koji će se tijekom formiranja timova prvog dana moći priključiti nekom od timova. Nakon što su timovi formirani, sudjelovat će u radionici ”Kako napraviti dobru prezentaciju” kako bi naučili predstaviti svoju poslovnu ideju potencijalnim kupcima ili investitorima. Potom slijede spajanja timova s mentorima te rad na razvoju.

Novitet koji ovaj tip natjecanja nudi je predavanje stranog stručnjaka po uzoru na ZIP-ov projekt Master Class. Ovaj će put gostovati Andreas Wil Gerdes, čovjek s bogatim poduzetničkim iskustvom koji je najpoznatiji po osnivanju StartUp Malta fundacije koja aktivno podupire razvoj startupa već 18 godina. Predavanje će se održati prvog dana natjecanja u 18 sati i timovima bi kroz interaktivan način rada trebalo pomoći u razvoju poslovne ideje.

Još iz kategorije

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

TOP 10 najgore ocijenjenih igara 2017. godine

23.01.2018. komentiraj

Putem Metacritica objavljena je lista s najgore ocijenjenim igrama koje su stigle na tržište od 01. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Igre koje su u vrijeme stvaranja ove liste imale manje od 7 recenzija nisu uključene u samu listu. Također, ako je jedan naslov završio na listi više puta zbog niskih ocjena na više platformi, odabrana je samo ona s najnižom ocjenom.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

PwC prognozira smanjenje broja automobila do 2030.

23.01.2018. komentiraj

PwC u novom istraživanju ističe kako će se automobilsko tržište 2030. suočiti s radikalnim promjenama. Kao rezultat novih koncepata dijeljenja, broj automobila mogao bi pasti s 280 na 200 milijuna u Europi te s 270 na 212 milijuna u Sjedinjenim Američkim Državama. Nasuprot tome, očekuje se da će u Kini broj vozila porasti s današnjih 180 na 280 milijuna.

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

Mobilni telefoni kao inteligentni strojevi

23.01.2018. komentiraj

Koja je budućnost mobilnih telefona; umjetna inteligencija (AI), nove i bolje kamere, Full HD ili 4K ekrani? Odgovor je vrlo jednostavan - sve navedeno. Razgovarali smo o budućnosti mobilnih telefona s Matejem Podobnikom, direktorom komunikacija u CEE&Nordic regionalnom odjelu Huawei.