Zastupljenost iOS 8 popela se na 80 posto

Zastupljenost iOS 8 popela se na  80 posto
Apple

Appleov operativni sustav iOS 8 ubrzao je proces nadogradnje pa je tako u posljednjih mjesec dana porastao za čak četiri posto pa ga ima 81 posto iPhone korisnika umjesto dosadašnjih 77 posto.

Značajni su to podaci jer u siječnju je brojka bila na 69 posto i tad su u Apple u bili itekako zabrinuti jer izgledalo je kao da korisnici uvelike izbjegavaju najnoviji operativni sustav. Naime, mnogima je smetala činjenica da ako imaju uređaj kapaciteta osam ili 16 gigabajta, moraju se odreći mnogih aplikacija. Naravno, tih korisnika je najviše. Srećom, Apple je s inačicom 8.2 uklonio neke probleme i olakšao korisnicima situaciju pa su se i oni okrenuli te počeli nadograđivati uređaje.

Ne treba smetnuti s uma da je situacija bolja jer je i prodaja sve bolja, Apple je prodao čak 61,2 milijuna iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja, koji su stigli s najnovijom inačicom iOS operativnog sustava. A on sad više nije kompatibilan s iPhone, iPad i iPod uređajima već i s Apple Watch koji stiže kroz sljedećih nekoliko tjedana. Treba napomenuti i da je trenutno "vani" verzija iOS 8.3, koja je donijela 300 novih emoji likova i mogućnost obavljanja svih vrsta poziva koristeći pritom Siri. Ali to je sve već "stara vijest" pa se radi na iOS 8.4 i nakon toga ne bi trebale dolaziti nove verzije iOS 8.

Samim time se očekuje da će Apple tradicionalno na WorldWide Developers Conference (8. lipnja) predstaviti iOS 9 te početi pripremati teren za njega jer na tržištu bi morao biti početkom rujna, baš kao i najnoviji iPhone, oko kojeg se također čekaju neke svježe informacije. No dok dođe rujan, iOS 8 bi trebao imati preko 90 posto udjela na "iOS tržištu" i to je odličan pokazatelj za Apple. Jer, velika većina korisnika iOS 8 postat će i iOS 9 korisnici, a to najčešće znači kupovinu novog uređaja. Nadaju se korisnici da će imati minimalno 32 gigabajta kapacitet jer bi iOS 9 mogao "težiti" više od sedam gigabajta.

A što se tiče starijih verzija, one još uvijek postoje, pa tako iOS 7 čini 17 posto na "iOS tržištu", a ranije inačice tog operativnog sustava dva posto.