Započeo jubilarni deseti Weekend Media Festival

Započeo jubilarni deseti Weekend Media Festival
WMF

Predstavnici medijske, komunikacijske i marketinške industrije po deseti su se put okupili u Rovinju. Budućnost komunikacije i marketinga, prijevoz i obrazovanje budućnosti teme su kojima je započeo prvi dan jubilarnog Weekend Media Festivala s više od 30 predavanja, panela i radionica.

Iako su sudionici uvodnog panela, nazvanog 'Baby You Can Drive My Car', zaključili da je automobil u Hrvatskoj još uvijek statusni simbol, budućnost prijevoza, ističu, već je tu. Fokus prvog dana Weekenda bio je i na norveškom startupu i edukacijskom brendu Kahoot! koji ima ambiciozan cilj poboljšavanja obrazovanja na svjetskoj razini.

Weekend već deset godina uspješno donosi koncept kreativnog dokoličarenja. Autor tog termina, koji je postao prihvaćen među sudionicima, je direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić. On je desetljeće Weekenda sumirao na istoimenom panelu.

„Weekend Media Festival je opstao ponajprije zbog koncepcije festivala, odnosno kreativnog dokoličarenja. Također je odolio kušnji natjecanja i žiriranja koja potroši i najbolje odnose među kolegama, prijateljima i suradnicima. Opstao je i zbog toga što su političari dovedeni u ravnopravni odnos s drugim sudionicima festivala i nismo dopustili da im to bude dodatna pozornica za slikanje“, istaknuo je Grubić.

Weekend Media Festival najveći je komunikacijski festival na području jugoistočne Europe. Ove se godine na njemu okuplja oko četiri i pol tisuće stručnjaka i posjetitelja koji će do kraja tog događaja imati prigodu slušati panele i predavanja iz raznih segmenata i tema kojima se festival bavi.